Gheorghe Tadici știe motivele eșecului de la Mondiale: “Problema este cu jucătoarele românce, trebuie să ne trezim și să aplicăm cel puțin legea Novak. Jucătoarele străine sunt plătite cu salarii nesimțite”

Gheorghe Tadici, antrenorul la HC Zalău, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre participarea României la Campionatul Mondial de handbal, unde s-a clasat pe locul 12.

Fostul selecționer e convins că eșecul de la Mondiale se datorează, mai ales, faptului că jucătoarele străine vin în România pe salarii uriașe, plătite din bani publici, și joacă în fața jucătoarelor românce tinere. Tadici spune că legea Novak trebuie aplicată, iar 3 românce să fie în permanență în teren.

Acest lucru a fost confirmat chiar de selecționerul Pera, care a declarat că unele handbaliste au mai multe minute la națională decât la echipele de club.

“Se pare că ne-am cantonat aici în jurul locurilor 10-12-13, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la ultimele 4 ediții de Campionat European sau Campionat Mondial. Părerea mea, sincer și cu foarte multe argumente, locul nostru ar fi sau am putea liniștit în primele 8. Ceea ce s-a demonstrat practic și la acest CM, unde am fost foarte aproape. Este adevărat că depinzi de anumiți factori, factorul imposibilității de a lua toate jucătoarele, anul trecut la CE când a fost vorba de vaccinuri, acum au fost indisponibilități medicale, dar problema problemelor este cu jucătoarele românce și trebuie să ne trezim odată. Eu am fost foarte clar în problema asta, inclusiv am făcut o scrisoare doamnei Lipă, a fost o discuție cu toți conducătorii, interesele colaterale de club ar trebui date la o parte, pentru că așa e normal. Pentru că nația asta română plătește handbalul și performanța din banul public și nu oricum, vedeți și dumneavoastră, în măsura în care jucătoarele din țări cu o potență economică dublă, triplă, de 5 ori ca a României, vin la El Dorado în România.

Trebuie să lăsăm interesele colaterale care sunt susținute și la nivel de consiliu de administrație al federației și să aplicăm cel puțin legea Novak cu 3 jucătoare românce, pentru că altfel, price am face nu avem cum să urcăm mai sunt cu rezervele de la echipele de club, să trecem peste titularele tot de la echipele de club, adică jucătoarele străine pe care noi le antrenăm, le plătim cu niște salarii nesimțite de 8, 10, 16 mii de euro, este inadmisibil, atât timp cât sunt plătite din banul public și în acest sens vă spun că m-am adresat chiar zilele trecute doamnei Lipă cu legea asta. Se vorbește de discriminare. Care e discriminarea că în teren trebuie să fie 3 românce și 4 străine? Poate româncele sunt discriminate”, a declarat Tadici.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -