Gheorghe Tadici, despre jucătoarele care nu merg la EURO 2022: “Sunt plătite de la bugetul României în proporție de 95%, ar trebui să aibă altă abordare vis-a-vis de națională”

Campionatul European de Handbal feminin se va desfășura în perioada 4-20 noiembrie, în Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru, însă mai multe jucătoare vor lipsi de la competiție, pentru că EHF a impus obligativitatea unei a treia doze de vaccin.

Este și cazul României, aproximativ 10 jucătoare vor lipsi fie din acest motiv, fie pentru că sunt accidentate, iar lista handbalistelor convocate a fost deja comunicată.

Gheorghe Tadici, antrenor la Zalău și fost selecționer, crede că naționala condusă de Florentin Pera ar fi putut spera la o clasare în primele 8 echipe, în condiții normale. Totodată, chiar dacă a punctat că jucătoarele sunt libere să aleagă, Tadici e de părere că abordarea acestora ar trebui să fie alta privind naționala, având în vedere că majoritatea cluburilor la care evoluează sunt finanțate de la bugetul de stat.

“Așteptările erau în urmă cu vreo lumă jumătate destul de mari. Din păcate, sunt 9-10 jucătoare dintre cele care au fost selecționate și trecute pe lista de 35 care nu participă la acest campionat din diverse motive, ceea ce e și nu e corect. Sigur că e de neînțeles, cel puțin pentru mine, soluția pe care a ales-o EHF-ul cu obligativitatea acestui booster, în condițiile în care în Liga Campionilor și Cupa EHF nu există această cerință, unde riscurile sunt mai mari. Aici pot fi testate și rămân într-un mediu mai sigur.

Pe de altă parte, sigur că jucătoarele au dreptul să aleagă, dar atât timp cât ele sunt plătite de la bugetul României în proporție de 95%, ar trebui să aibă altă abordare vis-a-vis de reprezentarea României la campionantele europene, mondiale și jocuri olimpice. Cred că federația ar trebui să aplice regulamentul care e în vigoare, vis-a-vis de jucătoarele care nu se prezintă la echipele naționale sau jucătoarele care pretind că sunt accidentate, că avem și cazuri din acestea.

În aceste condiții, sigur că șansele României s-au diminuat. Mă gândeam că am putea să intrăm poate în primele 8 cu o victorie la Macedonia și una la Olanda, după în grupele principale încă o victorie. Era altceva față de ultimii 3 ani, locurile 12-13″, a declarat Gheorghe Tadici.

România face parte dintr-o grupă cu Macedonia de Nord, Țările de Jos și Franța, meciul de debut fiind contra Țărilor de Jos, pe 5 noiembrie.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -