Florin Prunea îl face praf pe șeful FRF: “Burleanu e precum Ceaușescu! Calitățile lui sunt securisto-comuniste și nu au nimic în comun cu sportul”

Florin Prunea a fost prezent astăzi la mormântul lui Daniel Prodan, pentru a comemora 5 ani de la moartea acestuia. Portarul care a scris istorie cu Generația de Aur a lansat un atac dur asupra lui Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Prunea a vorbit despre relația sa cu Didi Prodan și despre cum a lucrat cu acesta în cadrul federației. De asemenea, fostul portar a vorbit despre eșecul rușinos al naționalei U20 cu Italia U20, scor 7-0 și despre Răzvan Burleanu, despre care spune că are calități comuniste, comparându-l cu Nicolae Ceaușescu.

„Am lucrat cu Didi Prodan în cadrul FRF. Ultima dată când l-am văzut era foarte supărat de cum a fost tratat de Federație. I-am spus să nu facă o obsesie din chestia asta pe care o avea el împotriva lui Burleanu. Din păcate, nu a putut. Burleanu s-a purtat urât cu el. L-a șantajat. L-au chemat să rupă contractul, Didi nu vrut. Și lucrurile alea le-a pus la suflet și, din păcate, a cedat. Eu l-am considerat pe Didi un simbol al românilor. Era altceva. Asemenea fotbaliști nu mai sunt, și ca oameni, și ca sportivi. Foarte rar.

Rezultatul cu Italia U20 nu e un rezultat care să ne facă cinste. Nu cred că asta e valoarea fotbalului românesc. Ne-au bătut jucători de Serie B și Serie C. Asta înseamnă falimentul unui sistem, care de 8 ani profită de sărăcia fotbalului românesc și cumpără voturi.

Avem un președinte care de 8 ani e într-o campanie electorală. Domnule Dâncu, luați-l de acolo! Puneți-l ambasador, șef de ceva… Omul are calități, dar nu de fotbal. Calitățile lui sunt securisto-comuniste și nu au nimic în comun cu sportul, cu fotbalul. Sigur îl pregătiți pentru altceva, dar a venit momentul când vor plăti politic.

Singurii care pot schimba ceva în fotbalul românesc, la nivelul FRF, sunt suporterii, printr-o mișcare fără precedent. Suporterii să-și pună punctul de vedere. Ne întreabă lumea: «Florine, chiar nu putem scăpa de asta?». E momentul ca societatea civilă să facă ceva. Altfel nu se poate! E un sistem politizat până în măduva oaselor.

Când îl văd pe karatistul Vișan care spune «Mie îmi plac karatele și să iau primă de calificare»… Ar trebui zburați din Casa Fotbalului, pe care au preluat-o, iar primul lucru pe care l-au făcut a fost să dea jos pozele cu noi. 

Fotbalul merge într-o direcție greșită! Uitați-vă la competițiile organizate de FRF. Avem fotbaliști și antrenori ne plătiți cu lunile… Își bat joc de toți. Ați văzut acum cum arată președintele? Ce îmbujorat e? Ce Mercedes are? Are conturi, case… A venit momentul ca suporterii să ia decizii. Nu se mai poate! 

Acum, tot ce contează sunt voturile. Începând de la convocările la naționale mici. Eu sunt siderat de faptul că instituțiile statului nu intră peste el.

Burleanu e precum Ceaușescu. Cât de nenorocit să fii să-l pui pe Rădoi să dea o dare de seamă? El și Stoichiță l-au lăsat singur pe Rădoi. De Mirel și-au bătut joc. L-au umilit! Mă așteptam să dea o explicație, dar s-a ascuns în Casa Fotbalului. Băi fraților, aduceți altul! Măcar unul care să-și ia consilieri buni, care să-l învețe, a declarat Florin Prunea.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -