Florin Motroc: “Mi-e greu să comentez de fotbalul românesc. Mulți jucători străini care influențează negativ campionatul nostru”

Florin Motroc, antrenorul român cu o experiență de peste un deceniu în zona Golfului, a fost invitatul zilei la emisiunea Fluier Final cu Narcis Drejan, unde a vorbit despre despărțirea recentă de East Riffa, din Bahrain, despre haosul din fotbalul nostru și de ce crede că a pierdut orice tren în fotbalul de la noi.

Motroc crede că fotbalul românesc este invadat de jucătorii străini, în mare parte de proastă calitate, și spune că fotbaliștii români tineri ar trebui promovați mai des.

“Cum văd fotbalul nostru? Mi-este greu să comentez. Avem foarte mulți jucători străini care influențează în mare măsură în rău, negativ, campionatul nostru la multe echipe și cred că aici trebuie să ne focusăm și să ne ducem mai mult către jucătorii români. Eu cred că nu sunt jucători atât de slabi la Liga 2 și 3, chiar jucători tineri, care să nu joace și să nu facă față la nivelul Ligii 1, la momentul de față. Dar eu cred că e un dezinteres total și nu știu ce fel de interese sunt să aduci atâția străini de prin fel și fel de ligi care, din punctul meu de vedere, nu lasă urme. Sunt foarte puțini care sunt aduși și surprind plăcut ochiul, restul păcălesc.

Mi-aduc aminte de băiatul meu care când era încă junior și cu regula U19 era văzută ca o posibilitate de a juca la anumite echipe și totuși au răzbit foarte puțini din grupa lor, Dinamo 1999 care a luat titlul, cupe, a dominat campionatul de juniori municipali și juniori 2 și 1, cu Hagi bătându-se în marea majoritate a finalelor pe are le-au jucat în acea perioadă. Dacă stai să te gândești, din acea generație foarte puțini s-au impus să joace și datorită acestei reguli, despre care federația a spus că va fi benefică”, a declarat Florin Motroc.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -