Florin Motroc: “Am 56 de ani și am antrenat mai mult afară decât în România. E o întrebare pe care ți-o pui”

Florin Motroc a fost invitatul zilei în studioul Sport Total FM, în dialog cu Narcis Drejan, la emisiunea “Fluier final”.

Antrenorul a revenit în țară, după ce s-a despărțit după doar 3 luni de Najmah SC, în a doua ligă saudită. Motroc spune că experiența aceasta a fost doar un accident, pentru că niciodată nu a antrenat o perioadă atât de scurtă de timp.

De asemenea, tehnicianul a vorbit despre experiența sa în zonele arabe, remarcând că la cei 56 de ani ai săi a antrenat mai multă vreme în afara țării.

“Am 56 de ani și am antrenat mai mult afară decât în România. E o întrebare pentru că nu poți să-ți explici totuși atunci când treci prin toate etapele ca anternor, după ce joci fotbal la un anumit nivel, vii cu o pregătire profesională extraordinară, pot să spun cu toată lipsa de modestie. Am terminat o facultate de educație fizică și sport având un om incredibil în spatele meu, pe tata, care mi-a fost un model deosebit, după aia trecând prin mai multe trepte în învățământul universitar, asistent, lector, conferențiar universitar, mi-am dat doctoratul în educație fizică și sport în 2004, după care am antrenat de la grupele de 14, 16 ani. Am fost asistent al IEFS 5 ani, după am plecat la Târgu Jiu, secundul domnului Hizo, unde am fost rugat să predau la facultate în cadrul Univeristății Constantin Brâncuși, un an ca asistent, după am trecut pe lector, iar după încă 4-5 ani am trecut pe post de conferențiar.

(…)

E un accident l-aș putea numi, eu n-am mai stat la nicio echipă 3 luni, de când m-am apucat de antrenorat. Am avut mai multe oferte, și din Kuweit, și din Emiratele Arabe Unite, însă al ales campionatul saudit, liga a 2-a, cu gândul că voi avea rezultate bune și sunt foarte aproape de a reveni, chiar dacă e liga a 2-a, nou promovată din liga a 3-a, obiectivul meu era să mă întorc în liga profesionistă, unde am fost cu Al Taawon, acum 12-13 ani. Am fost la meci, când am pătruns la tribuna oficială, nu-s un tip popular, au pus camerele pe mine, eram lângă președintele clubului. Am fost aplaudat la scenă deschisă de cei care m-au recunoscut. A fost o satisfacție fantastică, pentru că nu-s un nume cum erau antrenorii grei din perioada aia. Pe unii i-am bătut, alții s-au chinuit cu mine. În orice caz, Al Taawon de acum nu se compară cu cel când am fost cu domnul Mulțescu, că prima experiență cu el a fost, căruia îi doresc multă sănătate, că am auzit că e cam șubred și îi doresc să fie bine. Experiența a fost cu dânsul, 6 luni, am rămas principal cu acordul dânsului. Nu rămâneam dacă nu-și dădea acordul. Am avut un parcurs extraodrinar, ținând cont că atunci venea din liga a doua, cu buget de până într-un milion de dolari, doar 4 străini, 3 profesioniști și un asiatic. Azi are buget de peste 40-50 de milioande de dolari, jucători plătiți cu milioane, 8 străini în componență”, a declarat Motroc.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -