Florentin Petre: “Ca fotbalist ai avut o viață, ca antrenor o iei de la zero. Am luat-o de jos ca antrenor, nu vreau să am probleme de adaptare”

Florentin Petre, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 7 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre decizia de a rezilia contractul cu Ceahlăul Piatra Neamț.

,,Astăzi am reziliat cu Ceahlăul Piatra Neamț. Am vrut de mai demult să fac acest pas, dar am crezut că lucrurile se vor îndrepta. Am zis că e mai bine să îmi văd de treaba mea. Momentan, nu am unde să merg, dar vreau să merg acolo unde voi fi lăsat să-mi fac treaba. Nu au fost probleme cu banii, dar la început, când ne-am înhămat la o discuție mai grea, s-a ajuns la concluzia că trebuie să vină niște jucători, obiectivul era să promovăm. Am început foarte bine campionatul, jucătorii nu au mai venit și am încercat să scot maximum din fotbaliștii cu care am rămas. Lucrurile nu au fost așa cum mi-am dorit eu, am încercat din puțin să scoatem mult. La Piatra Neamț se poate face performanță, dar depinde ce-și dorește patronul, însă la lotul pe care-l are acum Ceahlăul, eu zic că este nevoie de 6-7 jucători peste media Ligii a III-a. E o serie grea, unde echipele au bani, iar diferența e mică, de la locul 7 la locul 2 e o diferență mică, am lăsat echipa pe 5, la 3 puncte de locul 2.

Ca fotbalist ai avut o viață, ca antrenor o iei de la zero. Am luat-o de jos ca antrenor, nu vreau să am probleme de adaptare, de debusolare, sunt mândru că am luat-o de jos, am lucrat, ca secund, cu Ion Marin, cu Cornel Țălnar și am avut ce învăța. După 3-4 ani am făcut pasul mai sus, ca principal, atât la Suceava, cât și la Brăila am încercat să fac treabă cu puțin. Dacă ai rezistat la Brăila, cred că te descurci oriunde ca antrenor.

În România, când vine vorba de investitorii străini din fotbal, oamenii ăștia trebuie verificați. Toți plătim taxe, eu am plătit o amendă din 2006, mi-a venit de curând acasă, dar oameni precum Cortacero și spaniolii de la Dinamo nu au fost verificați. Și poate nu ajungea Dinamo aici. Mă bcuur că Dinamo arată bine acum în Liga a II-a, nu mă așteptam, sincer. Vorbim despre un club uriaș, care merită mai mult respect, cred că Dinamo trebuie ajutată. Cât am fost copil, tatăl meu a fost rapidist. Tata mă lua de mână și mă ducea pe Giulești. Când văd acum Rapidul, mi-l amintesc pe tata, cum îmi povestea cât de important e clubul ăsta pentru toți. Ce emulație, cum vin oamenii pe stadion, cu Mutu, cu jucătorii, atmosfera, parcă ești în altă lume. Mă bucur și eu, se vede și la Rapid, e treabă serioasă. Suntem departe, momentan, de Europa, dar să ne bucurăm de fotbalul ăsta pe care-l avem și ușor-ușor să muncim, iar statul român să vină lângă sportul românesc, că avem calitate.

Mă uit la Gică Hagi, îl înțeleg perfect, vin din lumea lui. Când jucam cu el la națională, știam că Hagi își dorea o academie de fotbal, și visul și l-a îndeplinit. Amărâți cum suntem, avem calitate, avem talent, dar trebuie să vină un ajutor. Dar să știți că fotbalul trebuie condus de oameni puternici și de oameni de fotbal”, a spus Florentin Petre la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -