FCSB e decimată de Covid-19: peste 10 jucători au probleme, inclusiv staff-ul tehnic. Becali, despre vaccinare: “Nu sunt stăpân de sclavi, fiecare face ce vrea”

FCSB se confruntă cu un focar de Covid-19 printre jucători și staff-ul tehnic: 5 jucători au fost confirmați pozitiv, alți 5 se află în izolare, iar Edi Iordănescu și unii colaboratori din echipa sa sunt de asemenea pozitivi.

Straton și Șerban au fost primii confirmați pozitiv, iar Fanatik scrie că Cristea și Oaidă sunt de asemenea infectați. Potrivit sursei citate, Budescu și Șut au simptome și s-au izolat, iar alți 5 jucători sunt izolați de restul echipei din motive de precauție.

Gigi Becali spune că nu i-a constrâns pe jucători să nu se vaccineze, în condițiile în care doar 10% dintre fotbaliștii clubului s-au vaccinat. De asemenea, patronul roș-albaștrilor a spus în această seară că și Cordea a fost depistat pozitiv la echipa națională.

“Eu nu sunt stăpân de sclavi, fiecare face ce vrea, eu nu pot să-i oblig! Jucătorii mi-au cerut părerea! Am spus eu la televizor că decât să mă vaccinez, mai bine primesc un glonț în cap. Nu vreau să fac propagandă anti-vaccin. Oamenii fac ce vor, dar au înțeles că eu nu mă vaccinez. Nu există nicăieri, nu te poate obliga nimeni să-ți bagi o substanță în corp. Stau singur în casă, stau singur în pădure, bă, împușcați-mă! Cordea a venit pozitiv de la echipa națională. I-am făcut test PCR și a ieșit pozitiv. Dacă cei care au vaccin nu sunt testați și joacă, iar cineva se îmbolnăvește și moare, cine răspunde? Cei nevaccinați sunt testați!

Ei m-au întrebat dacă prefer să mor, decât să fac vaccin. Și eu le-am spus ce le-am spus, nu vă mai zic vouă acum… Așa cum Ilie Dumitrescu ne ura nouă sănătate, așa vă urez și eu sănătate tuturor vaccinaților. Numai că peste doi ani o să vedem noi cine, cui o să mai ureze sănătate. Eu mă feresc de vaccinați, stau la trei metri de ei! O să vedem noi peste doi ani”, a spus Gigi Becali, la DigiSport.

Totodată, patronul roș-albaștrilor a cerut zilele trecute modificarea protocolului FRF și LPF, prin care jucătorii vaccinați sau trecuți prin boală au drept de joc fără a mai fi nevoiți să fie testați, invocând faptul că aceștia pot avea boala și pot muri pe teren din cauza efortului, fără să știe că sunt purtători.

“Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus.

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat.

FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron”, a spus Becali, pentru GSP.

Răspunsul LPF la declarațiile lui Becali

“Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.

Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situație s-ar putea repeta și la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.

O echipă are nevoie de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluție în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia”, a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -