Emilian Hulubei, despre greva de la Dinamo: “Nu e ok ca un antrenor să iasă să dea în jucători”

Jucătorii lui Dinamo au protestat pe 16 ianurie și au refuzat să se antreneze, din cauza restanțelor salariale pe care clubul le are față de ei. Ovidiu Burcă a avut o conferință de presă în care i-a atacat pe fotbaliști și a nominalizat 5 dintre aceștia, care ar fi inițiat greva, spunându-le că sunt liberi să plece.

Potrivit presei, Vasile Buhăescu și Ștefan Fara și-au reziliat deja contractele, iar Alin Dudea, fundașul Marius Tomozei și Bogdan Gavrilă sunt în discuții cu cei din conducere și vor lua o decizie.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, s-a pronunțat în acest caz și a punctat că nu este normal ca un antrenor să atace public jucătorii care doar și-au cerut drepturile salariale.

“Nu e ok ca un antrenor să iasă să dea în jucători. Atmosfera din vestiar, în mare parte, o face antrenorul și în momentul în care dai în jucători, nu știu ce autoritate mai ai. Se pot gândi jucătorii că dacă ai făcut așa cu 5 jucători pe care îi consideri capii răscoalei, riscă ca următorii să fie ei, unii dintre băieții din vesiar, în cazul în care vreunul are vreo nemulțumire legată de salariile neplătite la timp, deci atenție, n-au avut o nemulțumire că nu sunt condiții de anternament, că nu-s cazări la 5 stele, că n-au ce să mănânce. Nu, au avut o nemulțumire legată de remunerarea pe care clubul trebuie s-o asigure lună de lună.

Lucruri de genul se întâmplau prin anii 1990, undeva până în 2004-2005, când au început să mai reglementeze regulamentele și la noi, când au mai apărut prevederi din regulamentul FIFA și în regulamentul nostru și ușor, ușor, în zilele noastre normal n-ar mai trebui să se întâmple așa ceva și n-ar mai terbui să apară practici din astea când un jucător face o prostie între ghilimele sau spune adevărul și să fie trimis să se antreneze separat de echipă, ce coclauri.

Văd că chestiile astea se transmit din generație în generație, din păcate. Noi în loc să luăm ce e bun, luăm ce e rău și avem în continuare practici care nu sunt demne de fotbalul profesionist. De multă vreme nu se mai întâmplă în străinătate, mai erau la început prin Spania, Franța, Portugalia, jucători care erau trimiși să se antreneze în altă parte în cazul în care nu doreau sau refuzau semnarea acordurilor de reziliere în condițiile pe care cluburile le propuneau. Erau trimiși să se antreneze pe la 6 dimineața, la 8 seara, ca să-i șicaneze”, a declarat Hulubei, la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -