Eduard Novak, despre succesul Emmei Răducanu: ”Ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a declarat că Emma Răducanu, noua senzație din tenisul mondial și proaspăt campioană la US Open, ar fi avut aceleași performanțe și dacă s-ar fi născut în România.

”Noi ne bucurăm că tatăl ei este român, dar Emma Răducanu a crescut altundeva.

Normal că Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România, a ajuns şi Halep, au ajuns şi alţii.

Nu cred că în cazul Emma Răducanu a contat, la 18 ani, foarte mult partea financiară. Trebuie să recunoaştem că în proporţie de 70% e vorba de talent uriaş.

La 18 ani cred că a jucat cu o asemenea lejeritate şi naturaleţe încât nu a fost o presiune asupra ei şi probabil de asta şi câştigat.

Cu cât înaintezi în vârstă aceste presiuni te apasă mai mult. Îmi doresc în continuare ca ea să joace cu aceeaşi lejeritate şi să obţină acelaşi tip de rezultate”, a spus Eduard Novak, în cadrul unei conferințe de presă.

Emma Răducanu s-a născut în Canada din tată român și mamă chinezoaică, însă locuiește de la vârsta de 2 ani în Marea Britanie și are cetățenie britanică.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -