Edi Iordănescu este noul selecționer al naționalei României. Antrenorul a fost prezentat oficial

Edi Iordănescu este noul selecționer al echipei naționale a României. Antrenorul a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, alături de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

Președintele FRF a precizat că obiectivul principal este calificarea la EURO 2024, dar și câștigarea grupei din Liga Națiunilor, adică o clasare între primele 16 naționale are Europei.

„Suntem aici, în fața dumneavoastră, să îl prezentăm pe noul selecționer, Edi Iordănescu. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial. Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii jucători ai naționalei. Suntem siguri că va construi o echipă de succes.

Dincolo de clauzele de confidențialtate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro. Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe următorii 2 ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar și unul secundar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a spus Răzvan Burleanu.

Noul selecționer a mulțumit celor din federație pentru încredere și spune că este entuziasmat pentru ceea ce urmează.

„Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din Federație pentru încredere. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Vreau să direcționez mulțumiri și pentru Mirel și staff-ul lui, dar și pentru Cosmin Contra și staff-ul lui. Au lăsat în urmă lucruri foarte bune. Munca lor a fost una bună, cunoscându-i pe amândoi. Am construit un mediu bun pentru performanță. Au promovat jucători tineri și foarte tineri.

Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de entuziasm. Când reprezinți România, înseamnă o responsabilitate foarte mare. Am încredere că putem, toți, împreună, să construim o echipă care să ne facă mândri”, a declarat Edi Iordănescu.

Știre în curs de actualizare.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -