Duel tare pentru Stejari în luna iulie. România va întâlni Italia într-un meci test la București

După o pauză de 18 ani, naționala de rugby a României va întâlni, la București, selecționata Italiei, într-un meci test ce va avea loc pe 1 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul Arcul de Triumf.

Stejarii deschid cu această partidă seria meciurilor test din luna iulie, pentru că România va mai da piept cu Uruguay, la Montevideo, pe 10 și 17 iulie.

Ultimul meci disputat între România și Italia la București a avut loc în 2004, Stejarii reușind să învingă, scor 25-24. Totodată, ultima partidă oficială pe care românii au jucat-o cu italienii a fost la Cupa Mondială din 2015, scor 32-22 pentru Gli Azzurri.

„După ce anul trecut am inaugurat Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf cu Argentina, anul acesta vom oferi publicului din România un meci test cu Italia. Mă bucură nespus că am reușit să perfectăm acest meci și că vom oferi șansa tinerei noastre generații de Stejari să evolueze contra unui adversar redutabil. Italia este o echipă care anul acesta a învins Țara Galilor în Turneul celor șase Națiuni și este extrem de important pentru noi că revine la București după 18 ani”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Primul meci între România și Italia s-a disputat în 1934, la Milano, când Italia se impunea cu 7-0. De-a lungul timpului au fost 42 de întâlniri între cele două echipe, Stejarii impunându-se de 16 ori, iar 3 partide s-au terminat la egalitate. În ultimii ani au mai avut loc întâlniri între reprezentativele secunde ale celor două țări, ultima chiar anul trecut, în luna decembrie, la Parma, pe Stadionul „Sergio Lanfranchi” din Parma, când au debutat pentru România A, la nivel internațional de seniori, jucătorii de U20, Kemal Altinok, Luigi Ostoni, Alin Conache și Romeo-Corrado Ștețco.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -