Dorin Goian: “Argentina a avut horoscopul nasol. Parcă ceilalți jucători așteptau ceva de la Messi, să aibă un moment de geniu”

Dorin Goian, jucător cu 69 de selecții în echipa națională a României, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre startul Cupei Mondiale din Qatar și mai ales despre rezultatul surpriză, victoria Arabiei Saudite cu Argentina, scor 2-1.

Goian spune că vedea Argentina favorită la câștigarea titlului mondial, dar jocul prestat de sud-americani a fost unul dezamăgitor, în fața unui adversar care era mult inferior, cel puțin pe hârtie.

“Eu eram fan Argentina, mizam că va câștiga acest Mondial. Se pare că au avut horoscopul nasol. E greu pentru ei, debutează cu înfrângere și o înfrângere împotriva Arabiei Saudite, aveau 3 puncte în cont sau așa gândiseră la început. Dar se pare că fotbalul ăsta îți oferă surprize, mai ales când nu te aștepți.

M-aș fi așteptat atunci când saudiții au marcat golul doi, argentinienii să pună presiune mai mare. Din păcate nu a fost să fie. Saudiții s-au apărat foarte bine, grupat, în propria jumătate, cu 5 fundași, spre final chiar cu 6 și atunci le-a fost foarte greu argentinienilor. Dar știți cum e, saudiții au jucat ceea ce a trebuit, mai ales după ce au marcat golul 2, surpriza mare e că au marcat 2 goluri, că nimeni nu s-a gândit la asta. Aseară am avut parte de o surpriză nu mare, ci foarte mare”, a declarat Dorin Goian.

Întrebat despre tinerețea selecționerului Lionel Scaloni poate fi una dintre cauzele înfrângerii, Goian nu consideră că Lionel Scaloni este vinovat.

“Nu cred că antrenorul este cauza. Se știe că lui Messi nu prea îi convin echipele care se apără aglomerat sau în 35-40 metri, nu are spații foarte mari. Pentru că atunci, chiar dacă driblează un adversar, fiind spații mici, apare altul care e acolo lângă la dublaj. E clar că nu-i convin aceste echipe, care se apără aglomerat. Se și așteaptă foarte mult de la el, parcă și ceilalți jucători așteptau ceva de la Messi, să aibă un moment de geniu, să marcheze, pentru că mi se pare că ceilalți jucători parcă nu puteau, nu aveau încredere“, a explicat Goian.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -