Doliu în fotbalul românesc. Fostul portar al naționalei, Ioan Bucu, a murit

Fostul portar Ioan Bucu, care a jucat pentru Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti, dar şi pentru echipa naţională, a murit la vârsta de 66 de ani, conform news.ro.

Clubul de fotbal Politehnica Iaşi anunţă pe site-ul său oficial decesul fostului portar Ioan Bucu, care a evoluat şi în echipa naţională a României.

Ioan Bucu s-a născut la Săveni, judeţul Botoşani, şi a început fotbalul la echipa locală, Tractorul.

Îndrumat de tatăl său, Ioan Bucu a venit la Iaşi pentru studii şi nu a durat mult până să ajungă portar la echipa din Copou. Mai apoi a apărat și în poarta echipei din ,,Ștefan cel Mare”.

Debutul între buturile primei reprezentative a avut loc în 1978, într-o deplasare în Turcia, pierdută de națională cu 1-2. Acesta a apărat la Universiada din Mexic, din 1979.

,,Calităţile incontestabile au atras atenţia selecţionerilor şi Ioan Bucu a ajuns la loturile naţionale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978, apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic. În 1985 a fost transferat la Dinamo Bucureşti, iar în 1988 a revenit la Poli. După încheierea carierei sportive a lucrat în administraţie fiind conducătorul secţiei de fotbal la clubul ieşean, dar şi directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Iaşi”, mai precizează clubul ieşean.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -