David Kertesz: “Din veniturile Sepsi de 11 milioane de euro, nu mai puțin de 2 milioane de euro rămân în România ca taxe și impozite”

David Kertesz, vicepreședintele Sepsi Sf. Gheorghe, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 22 martie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre veniturile de 11 milioane de euro din 2022.

“De la meciul cu FC U Craiova am tot fost solicitat. Apare în bilanț cam 11 milioane și ceva de euro. Deci pornim de la această cifră, eu nu văd scris nicăieri și am stat și eu până târziu pe postul respectiv de televiziune care se discută despre nume, dar nu văd nicăieri că din start din aceștia 11 milioane, 2 milioane sunt impozite care rămână la statul român, deci rămân aici în țară.

Noi rămânem cam cu 9 milioane de euro. Pe lângă toate acestea, noi am finalizat construcția stadionului în 2021, dar banii care intră în cursul construcției și în cursul proiecutului, pe anumite proiecte și subvenții, acelea au fost puse într-un cont și când se facturează lucrările, atunci intră pe un alt cont și devin subvenții în profit. Deci un milion de euro, exact 5 milioane de lei, au fost alocați anului 2022 pentru finalizarea construcției, deci banii nu au venit în 2022, au venit în 2021 sau 2020, dar au fost contabilizați în 2022. Și acum suntem deja la 8 milioane. Pe urmă, nouă ne trebuie pentru susținerea academie un milion sau un milion și jumătate de euro. Restul care ne rămâne, undeva la 7 milioane de euro, acesta este bugetul cu care noi trăim ca echipă de primă ligă.

Acum, problema este cum au venit aceștia 11 milioane de euro, pentru că bănuiesc că și asta este important. Deci sunt anumite proiecte. Deci construcția efectivă a venit pe bază de proiecte, pe bază de decontări, pe documentații. Credeți-mă că e foarte greu de rezolvat pe hârtie, pentru că fiind vorba de un alt stat, a și devenit hasliu treaba că noi citeam pe ungurește documentațiile respective și nu le înțelegeam. Sunam atunci pe aceea din afară să ne explice pentru că noi citim pe ungurește și nu înțelegem. Dacă ar fi fost scrise în limba română, imediat am fi înțeles pentru că noi juridic și financiar, și în acte, aici lucrăm și cunoaștem mai bine aceste documentații. 

Alți bani au venit pe bază de sponsorizări. Deci noi trebuie să trăim și este normal să căutăm sponsori și am găsit sponsori care au firma mamă, să se știe care sunt, au firma mamă afară, dar au foarte mari interese în România, fie vorba de bancă, fie vorba de companie petrolieră sau altele. Deci eu nu văd unde este problema, deci eu m-am pregătit pentru această temă și pentru acestă problemă. Am pregătit și o întrebare. Care este problema la Paris Saint Germain? Francezii nu au strămutat, nu au avut nicio problemă că au venit arabii și au ridicat acel club pe un rang unde este. deci nu a fost nicio problemă“, a spus David Kertesz la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -