Dan Cojocaru, omul care l-a adus pe Alex Bourceanu la naționala de minifotbal: “E o muncă titanică, de peste 20 de ani!”

Dan Cojocaru este unul dintre oamenii din “culisele” echipei naționale de minifotbal a României, care în această toamnă a reușit o performanță extraordinară. “Tricolorii” au devenit campioni mondiali după o finală epică împotriva Kazahstanului, câștigată la loviturile de departajare.

Alex Bourceanu a făcut parte din echipa care a scris istorie pentru țara noastră. Fostul căpitan de la FCSB n-a putut sta departe de minge după ce și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist și a început un nou capitol, în minifotbal.

În cadrul emisiunii “Trafic Sport”, Dan Cojocaru, managerul general al Federației Române de minifotbal, a vorbit despre munca uriașă depusă pentru a atinge această performanță magistrală. El a dezvăluit și cum a ajuns Alex Bourceanu să joace pentru echipa națională de minifotbal.

“Am fost la toate edițiile (n.r. – de Campionat Mondial), începând cu prima ediție din Cehia, când am fost numai 4 echipe. Am fost mereu prezenți, e o muncă titanică de peste 20 de ani a conducerii Federației, a oamenilor, a organizatorilor locali, a celor 56 de campionate pe care le are acum Federația de Minifotbal în marile orașe ale țării și, nu în ultimul rând, a acestor băieți minunați care au făcut parte din lotul naționalei și au reușit să aducă titlul suprem. Era singurul titlu care ne lipsea, cel de campioni mondiali.

Bourceanu, după cariera de fotbalist, a îmbrăcat tricoul de minifotbalist. Joacă în orașul său natal, la Ajax Dulcisimo Galați, campioana națională a României. Bourceanu a avut evoluții fantastice. Ajax a ajuns până în finala Ligii Campionilor, unde a pierdut la penalty-uri. Bourceanu a jucat extraordinar, a marcat și 4 goluri, practic a tras echipe după el.

Evoluțiile sale au atras atenția direcției tehnice din cadrul naționalei de minifotbal, am vorbit cu antrenorul și cu Comitetul Executiv și așa s-a ajuns ca Bourceanu să fie convocat la echipa națională. El a acceptat cu bucurie. Ni s-a alăturat cu experiența lui, cu viziunea sa față de ce înseamnă o echipă națională. I-a ajutat pe băieți cu sfaturi și cu tot ce a avut el mai bun, iar jocul său a ajutat ca echipa să devină campioană mondială.”, a spus Dan Cojocaru, la “Trafic Sport”.

Ascultă interviul integral cu Dan Cojocaru:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -