Cristian Velciu, dublu campion Național de Karting la 12 ani

Micul pilot a luat locul 1 la clasa mini ROTAX, după etapa 6 a Campionatul Național de Karting 2022, pe circuitul AMC Kart București, a spus tatăl lui, cunoscutul pianist și om de afaceri Lucian Velciu, într-un interviu pentru Sport Total FM, la emisiunea Liga de Weekend, realizată de Răzvan Toma și Vasile Constantin.

Pe lângă titlul de Campion Național 2022 la clasa Mini ROTAX, pilotul a câștigat și Cupa României.

Cristian Velciu a depus un efort uriaș și consum nervos deopotrivă pentru aceste titluri. Pentru că la una dintre cele șase curse ale anului nu a putut participa, Cristian fost obligat ca la fiecare cursă din celelalte cinci să adune puncte prețioase pentru a recupera diferența și a ajunge campion. Toate acestea au fost posibile datorită calităților și experienței sale de pilot.

Pilotul nu a neglijat deloc școala, fiind elev în clasa a șasea la Deutsche Schule Bukarest, fiind pasionat de matematică.

Cristian are un program special de dietă și sport, consumă legume și proteine, iar deserturile sunt exclusiv fructe asigurate de sponsorul său principal. În planul său de pregătire sportivă, Cristian beneficiază de susținere psihologică pentru a-i întări încrederea de sine și pentru a putea depăși momentele grele din acest sport.

Micul pilot Cristian Velciu este imaginea producătorului Domeniile Ostrov, având sloganul ”Fructe pentru Campioni!”.

Categoric, la acest nivel, cei care îi sunt cel mai aproape sunt părinții și echipa. Chiar dacă pare un sport individual, kartingul este de fapt un sport de echipă.

Kartul și motorul pe care orice pilot concurează este aproape la fel de important precum calitatea pilotului.

Cristian Velciu a arătat că știe să comunice perfect cu echipa și are cunoștințele necesare pentru a spune exact cum trebuie să-i i se configureze monopostul în funcție de tipul pistei și de condițiile de aderență ale acesteia.

Categoric, kartingul este un sport care disciplinează foarte mult copilul și de la vârste foarte fragede pentru că orice greșeală te poate taxa cu zecimi de secundă. Acestea, cumulate, te pot ajuta să câștigi sau nu o cursă și de ce nu, chiar un campionat.

După cum a anunțat Lucian Velciu, Cristian va trece la clasă superioară: Junior. Aici kartul este de două ori mai puternic. ”Sunt bucuros că am câștigat, dar și că am început antrenamentele cu noul kart, mai puternic și că voi participa pe 29 octombire la prima mea cursă la categoria Junior” spune Cristian Velciu.

”Încercăm să fim în pluton fruntaș și să câștigăm cursele. Totodată, vom participa și în campionatul italian de karting, care este unul extrem de exclusivist și poate cel mai bun din lume”, declară Lucian Velciu.

Cristian a început kartingul la vârsta de 8 ani, iar acum este unul dintre cei mai buni piloți de karturi ai României. La numai 12 ani a câștigat zeci de premii, medalii și trofee.

Campionatul câștigat anul acesta nu este singurul său premiu. La doar 9 ani a devenit campoin național, câștigănd locul 1 la Campionatul Național de Karting și în 2019 la clasa Pufo, avându-l ca antrenor pe Jacques Iancu.

Cristian, în viața din afara pistei, este un iubitor de animale, îi place și îl deconectează desenul și pictura, dar este și un pasionat de schi, sport pe care îl practică cu rezultate, de asemenea, excelente.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -