Constantin Din, despre strategia sa dacă va ajunge la șefia FRH: “Eu cred cu tărie în jucătorul tânăr român. Trebuie să creștem și să producem jucători de valoare”

Alegerile generale de la Federația Română de Handbal vor avea loc pe 28 aprilie, iar lupta se anunță una strânsă, așa cum a fost și în urmă cu 4 ani, când Narcisa Lecușanu a pierdut în fața lui Alexandru Dedu pentru doar un vot.

La alegerile din acest an, pentru postul de președinte vor candida Alexandru Dedu, Constantin Din, Bogdan Voina și Maximilian Gavrilă.

Constantin Din, fost arbitru internațional, a explicat, în direct la Sport Total FM, de ce a decis să intre în cursă și ce planuri are dacă va ajunge președintele FRH.

“Așa cum zice Alexandru Dedu, sunt foarte multe lucruri bine făcute, dar, din păcate, cum spun oamenii din handbal, sunt foarte puține realizări și asta cred că e motivul principal pentru care am decis să candidez, bazându-mă și pe experiența pe care am acumulat-o în 30 de ani de activitate handbalistică și management. Cred că pot să revigorez handbalul românesc.

Acum 4 ani au fost câteva propuneri din partea apropiaților mei din handbal, care mi-au sugerat să candidez, dar atunci încă mai aveam încredere în potențialul domnului Dedu și așteptam să văd lucrurile bune pe care le promitea că le va face.

Pot spune că am stat de vorbă cu 90% dintre structurile sportive și ceea ce am constatat, cu durere în suflet, este în mod special lipsa de respect pe care actuala conducere nu a fost capabilă să o arate și din acest motiv oamenii sunt foarte dezamăgiți.

Faptul că lumea din handbal își dorește schimbarea este motivul pentru care sunt mai mulți candidați și, într-adevăr, și ceilalți contracandidați ai mei își doresc acest lucru. Având acest numitor comun, evident că sunt mai apropiat de ei, pentru că ne dorim o altă față a handbalului”, a declarat Constantin Din.

Fostul arbitru crede că România nu mai produce jucători tineri de valoare, iar acesta este unul dintre motivele pentru care cluburile românești aleg să trasfere handbaliști și handbaliste din străinătate.

“Această reconstrucție trebuie să înceapă de la modul în care ne creștem copiii și va trebui să ne aplecăm asupra lor. În momentul în care vom reuși să creștem și să producem jucători tineri români de valoare, cu siguranță și echipele de la Liga Națională își vor dori să aibă în componență jucători români de valoare. Pentru asta va trebui să luăm anumite măsuri, să facem o analiză clară, concretă, cu plusuri și minusuri și să vedem ce soluție putem adopta. Sunt mai multe variante, eu cred cu tărie în jucătorul tânăr român deci va trebui să găsim niște soluții astfel încât să le oferim șansa să joace mai mult la toate nivelurile”, a spus Constantin Din.

Naționala României de handbal feminin se află în plin proces de calificare pentru EURO 2022, iar meciul cu Austria este unul decisiv. Chiar dacă ultimele 2 meciuri din grupele preliminare au o importanță deosebită, naționala nu a beneficiat de un zbor charter către Insulele Feroe, iar handbalistele noastre au petrecut 17 ore pe drum, doar dus.

Totuși, federația a găsit fondurile necesare pentru a organiza un dineu înaintea alegerilor pentru cele câteva sute de persoane care vor fi prezente.

“În management e important cum prioritizăm finanțele. Ce avem nevoie în momentul respectiv? Aici se face diferența între un bun manager și unul mai puțin capabil. În situația de față, cred că ar fi fost mult mai bine pentru handbalul românesc să investim în acest zbor charter pentru meciul cu Insulele Feroe, să oferim condițiile optime pentru calificarea echipei naționale în detrimentul acestui dineu. Dacă eram eu în postura de a lua decizia, prioritatea era echipa națională”, a mai spus Constantin Din.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -