CFR Cluj – Adana: duel „feroviar” în Europa!

CFR Cluj începe drumul spre grupele Conference League împotriva unei debutante în competițiile europene. Joi, de la ora 20:30, în Gruia vine Adana Demirspor, a patra clasată în sezonul trecut al campionatului Turciei. Adversara ardelenilor din turul 2 preliminar are pe bancă un nume sonor, Patrick Kluivert, dar și o super vedetă în lot. Adus în această vară, portughezul Nani o reîntâlnește pe CFR după 11 ani. În 2012, lusitanul a fost însă doar rezervă în „dubla” dintre Manchester United și clujeni, în grupele Ligii Campionilor. Atunci, englezii câștigau cu 2-1 în Gruia, fiind învinși apoi cu 1-0 pe Old Trafford, în una dintre victoriile istorice ale „vișiniilor”.

La Superbet, CFR Cluj – Adana Demirspor beneficiază de SupercoteSuperpariuri și pariuri Combinabile. Descoperă oferta completă pentru partida din Gruia și alege-ți favorita!

CFR, start perfect cu Mandorlini

Revenit la CFR Cluj după 13 ani, Andrea Mandorlini și-a început noul mandat cu două victorii în SuperLigă, 2-0 cu Poli Iași și 3-1 la Arad. După acest start perfect, ardelenii se concentrează la îndeplinirea primului obiectiv trasat antrenorului italian: calificarea în grupele Conference League, acolo unde clujenii au fost prezenți în cele două ediții disputate de la înființarea competiției.

Dacă echipa din Gruia se bazează pe experiența europeană, având 19 sezoane în care a jucat în cupele continentale, pentru turci, participarea în Conference League este o premieră. În sezonul trecut al competiției interne, Adana Demirspor a terminat pe 4 și joacă pentru prima oară în istorie în afara granițelor. Adversara compensează însă prin numele sonore pe care le aduce la Cluj. În această vară, Adana l-a numit antrenor pe Patrick Kluivert, iar vedeta campaniei de transferuri a fost portughezul Nani, venit liber de contract. Ajuns la 36 de ani, fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Manchester United și al Euro 2016 cu naționala lusitană este vedeta lotului deplasat la Cluj.

Achizițiile făcute au urcat la 42.2 milioane de euro valoarea totală a fotbaliștilor Adanei, mai mult decât dublu în comparație cu CFR Cluj (19.9 milioane euro). Chiar și în aceste condiții, trupa lui Andrea Mandorlini este favorită în turul din Gruia.

CFR Cluj – Adana Demirspor beneficiază de promoția Superavantaj. Dacă echipa pe care mizezi are un avans de două goluri în orice moment al partidei, pariul tău este automat câștigător, indiferent de rezultatul final.

Căile ferate, elementul comun

Un amănunt inedit al celor două cluburi este originea legată de căile ferate. Adversara CFR-ului este una dintre cele 38 de echipe din Turcia înființate în diferite regiuni de muncitori feroviari, toate având „Demirspor” în componența numelui. Majoritatea acestor cluburi au aceleași culori, bleu și albastru, dar și aceeași siglă, reprezentând emblema Căilor Ferate din Turcia. Dintre aceste cluburi, doar cele din Adana și Ankara sunt încă în ligile profesioniste, cea din capitală fiind singura care aparține de stat.

Întors la Cluj după încheierea împrumutului în Cipru, Jefte Betancor este principalul favorit să marcheze împotriva turcilor și are cotă 3.60 să înscrie, urmat de Daniel Birligea, cu 3.70. De cealaltă parte, senegalezul Cherif Ndiaye este primul pe lista posibililor marcatori, cu 3.60, în timp ce vedeta Nani a primit cotă 4.20.

Startul european al CFR-ului se joacă și în Super SocialIntră și tu în cea mai mare comunitate de super pariori din România și găsește inspirație pentru biletele tale verzi!

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -