Cea mai tânără jucătoare de la Campionatul European de volei feminin U17, Bianca Cucu (12 ani), remarcată de forul european de profil

Forul European de volei feminin (CEV) dedică, marţi, un articol jucătoarei tricolore Bianca Cucu, cea mai tânără voleibalistă de la Campionatul European U17, găzduit la Békéscsaba (Ungaria). Ea are doar 12 ani.

”Cea mai tânără jucătoare care concurează în prezent în runda finală a EuroVolley U17 din acest an s-a născut pe 4 decembrie 2010. Ea este nimeni alta decât Bianca Cucu, care are doar 12 ani şi şapte luni! Cucu este considerată cel mai promiţător talent al României în acest sport. Jucătoarea de la CSS Buzău şi componentă a naţionalei U17 nu a împlinit încă 13 ani şi totuşi ea a fost deja parte din echipa pentru preliminariile europene disputate la începutul acestui an”, se remarcă în articolul de pe pagina oficială CEV.

La 12 ani şi şapte luni, Bianca are o înălţime de 1.82 metri, iar forul european îi scoate în evidenţă calităţile la această vârstă şi subliniază performanţa ei din meciul câştigat cu Ungaria, scor 3-2, când voleibalista tricoloră a reuşit 16 puncte, conform g4media.ro.

”Potrivit acesteia, dragostea pentru sport a moştenit-o de la mama ei. Cu siguranţă vor veni multe altele din partea Biancăi în anii următori”, mai arată CEV.

În grupa II a turneului final al CE U17, România a obţinut până în prezent rezultatele: 1-3 cu Slovenia, 0-3 cu Turcia, 1-3 cu Grecia, 3-2 cu Ungaria, 1-3 cu Germania şi, marţi, 3-1 cu Franţa. În ultima partidă, miercuri, tricolorele mici vor întâlni Belgia.

România se află pe locul 5, cu 5 puncte. Primele două clasate se vor califica în semifinale, iar din grupa II s-a calificat deja Grecia (17 puncte), pentru al doilea loc fiind în luptă Turcia şi Slovenia, cu câte 12.

Articole Similare

Vești bune pentru tenisul românesc: Bucureștiul va organiza un turneu ATP...

Bucureștiul va avea din nou un turneu ATP 250, după ce acesta a dispărut din calendar în 2016. Fundația Țiriac va organiza competiția în...
- Advertisement -