Carmen Tocală este noul președinte al Federației Române de Baschet

Fosta jucătoare de baschet Carmen Tocală a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, informează Agerpres.

Carmen Tocală a adunat 61 de voturi, Adrian Voinescu 33 de voturi, Virgil Stănescu 22 de voturi și Ștefan Săndulache 2 voturi. Tocală revine în funcție după 9 ani, ea mai conducând federația în perioada 2005-2012.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale a FRB au fost aleși Alina Moanță și Mircea Cristescu în funcția de vicepreședinte.

“Sunt un om fericit. Trebuie să recunosc acum că am renunţat la candidatura la preşedinţia FIBA din 2023 pentru preşedinţia Federaţiei Române de Baschet. Bătălia noastră nu este între noi… noi avem de demonstrat că suntem al doilea sport din România şi o vom face în următorii 4 ani împreună. Vă asigur că vom depune solicitarea noastră la MTS astfel încât într-o lună să avem finanţarea de la MTS”, a declarat Carmen Tocală.

Carmen Tocală a mai condus Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, iar ulterior a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Din 2019 ea ocupă funcţia de vicepreşedinte al FIBA Europe

Fostul preşedinte Horia Păun, care conducea Federaţia Română de Baschet din 2013, nu a mai dorit să mai candideze pentru al treilea mandat. De altfel, el a demisionat în luna iunie a acestui an, FRB fiind condusă de atunci de secretarul general Adrian Voinescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -