Andrei Ursu, despre achitarea torționarului tatălui său: “Am sperat că se va face dreptate!”

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 27 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre sentința definitivă primită de torționarii tatălui său din partea Curții Supreme.

“Prima cauză a fost ancheta a parchetului încă din anii ’90, apoi primul țap ispășitor Clită, a fost trimis în judecată în 1996, apoi în 2000 au fost trimiși în instanță coloneii Creangă și Stănică, dar erau de miliție, deci ei erau doar niște instrumente ale miliției.

Exista o puternică relație de subordonare a miliției față de securitate, chiar dacă erau și milițienii violenți, dar totul era controlat și bătăile cele mai crunte tot la securitate se petreceau. În sfârșit, acest dosar, ancheta pentru securiști propriu zis a început practic abia în 2014, după o a doua grevă a foamei după ce am făcut-o, a dus până în 2016 când au fost trimiși în judecată cei doi torționari, Pîrvulescu și Godiș, împreună cu cei doi miniștii, Moștean și Postelnicu, care erau în vârstă și au murit pe parcurs, dar cei doi torționari nu erau chiar atât de în vârstă și au rămas în proces la Curtea de Apel București, iar apoi la Înalta Curte și a durat începând din 2000 până astăzi.

Am sperat că se va face dreptate. Au fost câteva decizii de pildă, care au fost condamnați, Stănică și Creangă, a fost o decizie curajoasă a judecătorului Viorel Podaru. De asemenea unii procurori au făcut progrese în cercetările pentru acest caz. Deci probele s-au adunat, există un probatoriu covârșitor”, a spus Andrei Ursu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -