Andrei Prepeliță, interviu special după ce a promovat-o pe Gloria Buzău în SuperLiga: “Aveam nevoie de un pas înapoi ca să fac apoi doi înainte”

Andrei Prepeliță a promovat-o pe Gloria Buzău în SuperLiga. Fostul mijlocaș a avut o intervenție telefonică la emisiunea “Fluier final”, în care a vorbit despre performanța admirabilă reușită pe banca Gloriei.

Prepeliță a spus că avea nevoie de o experiență de acest fel pentru a se dezvolta în cariera de antrenor.

Fostul jucător de la FCSB s-a descris drept un antrenor echilibrat. Acum, Prepeliță așteaptă cu nerăbdare să antreneze din nou în prima ligă, de această dată pe banca formației din Buzău.

“Aveam nevoie de un pas înapoi, ca acesta, ca să fac doi înainte. Am zis că cel mai bine este să merg la Liga 2, să promovez pentru a putea antrena apoi în Liga 1.

Există această derogare de care au mai profitat și alți antrenori fără licență PRO, cum a fost și cazul lui Burcă. A promovat cu Dinamo și a putut să stea alături de ei pe bancă în Liga 1.

A fost o performanță bună (n.r. – promovarea cu Gloria Buzău). Nu mă așteptam să fie atât de greu. Nu cunoșteam așa bine Liga 2. Dar până la urmă am reușit. E un alt stil de joc în Liga 2. E mai direct. Cred că la Liga 1, un antrenor își poate pune mai mult amprenta asupra jocului. Se joacă mult mai mult.

Trebuie să fii echilibrat în fotbal, mai ales pe bancă. Antrenorul trebuie să aibă mintea limpede, să ia deciziile potrivite și să vadă lucrurile în ansamblu.”, a spus Andrei Prepeliță, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -