Andrei Musteț, premiant la liceu și campion național la box!

Andrei Musteț, un puști de 17 ani, are o poveste impresionantă! S-a apucat de box pentru că era foarte sărac, iar acum câștigă medalie după medalie și vrea să scrie istorie pentru România! Pe lângă toate acestea, băiatul e și foarte bun la carte:  a terminat clasa a XI-a cu media 9,86.

Cine spune că boxerii știu doar să dea cu pumnul, sunt contraziși de un puști de 17 ani care este foarte bun la box, dar și la școală!

„Tocmai acest mit că boxerii sunt slabi la școală este fals și eu sunt dovada vie că un boxer poate fi inteligent și la școală, dacă vrea acest lucru”, a declarat Andrei Musteț, campion național la tineret U21, la categoria 64 kg.

Andrei s-a apucat relativ târziu de box, abia acum 5 ani, dar asta nu l-a împiedicat să câștige medalii. Ultima: cea de campion național la U21, la categoria 64 de kilograme, care îi asigură participarea la Campionatul European de Tineret din decembrie, din Muntenegru.

Băiatul e premiant și la școală, a terminat clasa a XI cu 9, 85. El a găsit și o metodă inedită de a învăța.

„Între orele în care profesorii ne lasă liberi la școală, eu în loc să stau pe telefon, încerc să învăț la materiile la care am nevoie de note. Este important să ai școală, să iei și BAC-ul”, a povestit Andrei Musteț, campion național la tineret U21, la categoria 64 kg.

Andrei are și o materie preferată.

„Știu engleza aproape la fel de bine ca pe limba română, ador engleza, mă uit la filme, la documentare în engleză”, a adăugat Andrei Musteț, campion național la tineret U21, la categoria 64 kg.

S-a apucat de box să scape de sărăcie

Cu lacrimi în ochi pugilistul recunoaște că s-a apucat de box pentru că era foarte sărac, iar tatăl lui a plecat să muncească în Anglia.

„M-am apucat de box pentru că provin dintr-o familie săracă și când tatăl meu a plecat, aveam nevoie de bani și era singura mea modalitate să îmi câștig banii”, a povestit Andrei Musteț, campion național la tineret U21, la categoria 64 kg.

E fan Mayweather și Lomachenko

Tânărul pugilist spune că boxul îi ocupă tot timpul, dar este fericit pentru că face exact cea ce îi place.

„E singura mea pasiune, este tot ce îmi doresc să fac în viața asta și îmi doresc să devin o legendă în acest sport”, a mărturisit Andrei Musteț,  campion național U21, la categoria 64 kg.

Că tot a venit vorba de legende, Andrei are și câțiva idoli în acest sport.

„Vasyl Lomachenko, Canelo Alvarez, Floyd Mayweather… sunt foarte mulți boxeri pe care îi urmăresc, sunt motivațiile mele, este inspirațional să mă uit la videoclipurile lor, mă motivează în fiecare dimineață să mă trezesc și să muncesc și să ajung și eu ca ei”, a spus Andrei Musteț, campion național U21, la categoria 64 kg.

În 5 ani a ieșit de trei ori campion național

Deși face box doar de 5 ani, Andrei e deja de trei ori campion național la tineret. Prima dată a câștigat medalia de aur în 2017, la categoria 56 de kilograme, apoi în 2019 la 66 de kilograme și în 2020 la 64 de kilograme.

Este medaliat cu bronz la Campionatul European din 2017, la categoria 56 de kilograme și câștigător al Cupei României, la 70 de kilograme.

E pregătit de un cuplu de antrenori emeriți

Andrei e antrenat de familia Geică, Ion și Leonida, al doilea cuplu de antrenori emeriți din România, după familia Lăcătuș de la lotul național de fete.

„Este  copil educat, disciplinat. Sunt fericit, sunt mândru, pentru că e un copil care numai ce nu își dorește nu poate să realizeze! E bun și la școală, premiant, iar la box a fost mereu pe primul loc. A câștigat multe medalii. Sper să își împlinească visul, să ajungă un boxer mare, așa cum își dorește și să câștige mulți bani că până la urmă pentru asta muncim și ne sacrificăm”, a încheiat Ion Geică, antrenorul lui Andrei Musteț.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -