Alin Firfirică: “Pandemia m-a tras cu 3 metri în jos!”

Campionul național la aruncarea discului recunoaște că abia peste 4 luni va fi în forma pe care o avea înainte de începerea Pandemiei de Coronavirus.

Sportivul e prezent alături de Claudia Bobocea, o altă atletă calificată la Olimpiadă la cel mai mare concurs pe care l-a organizat țara noastră de la deschiderea competițiilor, Balcaniada de la Cluj.

„Este un pas înainte pentru organizarea de competiții europene. A fost o minirepetiție pentru competiția de la anul, Campionatul European pe echipe din 2021. Este cea mai mare competiție inter-țări din Europa. Este o mare realizare, nu a fost ușor, am avut și sprijinul Ministerului”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Alin Firfirică și Claudia Bobocea, doi dintre sportivii care vor reprezenta România la Olimpiada de la Tokyo de anul viitor, în probele de aruncare a discului, respectiv 1500 de metri, sunt prezenți la Cluj la cea mai mare competiție pe care o organizează România după Pandemie.

„Aduc o medalie de la Olimpiadă!”

Cel mai bun atlet român în proba de aruncare a discului recunoaște că Pandemia l-a dat peste cap!

„Mă bucur că particip la acest Campionat Balcanic și ce este interesant că această competiție balcanică este cea mai mare la nivel mondial. A fost foarte dificil, dar mă bucur că am reușit să trec peste asta, m-a tras în jos Pandemia…nu pot să spun că am reușit să trec peste această perioadă la nivelul la care eram înainte. M-a tras înapoi poate undeva cu 3 metri pentru a reuși să îi câștig din nou voi avea mai mult ca sigur undeva de tras 3-4 luni”, a spus Alin Firfirică – atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncare a discului.

Firfirică nu concepe să se întoarcă de la Tokyo fără medalia despre care a tot promis că o va câștiga!

„Sunt sigur că pot să aduc acea medalie și voi face tot posibilul pentru a veni acasă cu ea. Am început concursurile undeva la 63,64 de metri, iar recordul meu este de 67, 32m. Mă bucură faptul că m-am apropiat din nou de bariera celor 63 de metri cu antrenamente reduse. Dacă voi ajunge din nou să fac antrenamentele mele sunt sigur că mă voi apropia de cei 67 de metri. Iar 67 la un Campionat Mondial sau JO înseamnă podiumul garantat”, a continuat Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncare a discului.

Claudia stă doar 3 săptămâni pe an în țară

Din 12 luni, Claudia Bobocea petrece în România doar 3 săptămâni, restul perioadei atleta locuiește în Portugalia.

„O mare parte din an mă pregătesc în Portugalia deoarece zona în care locuiesc îmi oferă foarte multe condiții de pregătire, mai ales în timpul sezonului rece de iarnă, unde sunt 15-20 de grade”, a mărturisit Claudia Bobocea, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 1500 m.

Deși mai este un an până la Tokyo, gândul Claudiei este doar acolo. Sportiva este realistă când vine vorba de o medalie olimpică.

„Îmi doresc o finală olimpică, deși orice sportiv care ajunge la Olimpiadă își dorește o medalie”, a mai spus Claudia Bobocea, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 1500 m.

Florea vrea să organizeze Campionatul European de Seniori

Obiectivul principal al președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, este ca în 2028, România să fie gazda unui Campionat European de Seniori.

„Unul din punctele noastre esențiale pentru candidatura Campionatului European de Juniori U 20 din 2023 a fost acest lucru, de a avea continuitate.  Este Campionatul European pe Echipe, Campionatul European de Juniori și un viitor Campionat European de Seniori pentru care trebuie să muncim. Acesta este obiectivul principal, organizarea în 2028 a Campionatului European de Seniori. Ar însemna pentru România ceva extraordinar, în toată istoria federației de 120 de ani peste 2 ani, să putem să ne gândim, să sperăm și să facem tot ce e posibil să organizăm în România Campionatul European, ar fi exact ce ne lipsește”, a spus Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Sebastian Coe e fan Dan Petrescu

Prezent la Balcaniadă, președintele World Athletics, Sebastian Coe, s-a arătat încântat de tot ce a găsit la Cluj.

„Sunt niște condiții extraordinare, stadionul arată superb, mă bucur că mă aflu în România, îmi place foarte mult”, a declarat Sebastian Coe, președintele World Athletics.

Pe lângă atletism, Coe mai are o pasiune: de ani de zile e mare fan a lui Chelsea și a lui Dan Petrescu.

„A fost un jucător extraordinar, l-am văzut de multe ori jucând, îmi place mult de el. Și ca antrenor e la fel de bun cum era ca jucător”, a povestit Sebastian Coe, președintele World Athletics.

Activitatea sportivă a lui Sebastian Coe este una impresionantă! A fost campion european de sală la 800 m, recordman al Regatului Unit la 800 m, recordman mondial la 800 m, 1500 m și o milă, campion olimpic la 1500 m și vicecampion olimpic la 800, la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980 și campion olimpic la 1500 m și medalie de argint la 800 m la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -