Alexandru Matei, președinte FR Polo: “Este cel mai important vis al meu să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris”

Poloul românesc încearcă să revină în prim-plan, după ce naționala României de seniori nu a mai reușit calificarea la o ediție a Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra. Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo și component al lotului la ultima participare la JO, spune că principalul obiectiv este calificarea la Paris 2024.

Alexandru Matei a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre dezvoltarea poloului intern, dar și despre turneele internaționale organizate de țara noastră.

“Având în vedere că și eu am participat la JO de la Londra în 2012 și am simțit pe propria-mi piele ce înseamnă această competiție, este cel mai important vis al meu din postura de președinte să ne calificăm la Paris 2024.

Îm perioada 16-19 martie vom organiza turneul internațional de calificare al echipei naționale de polo la EURO U17, locația urmează să o stabilim, va fi între București și Tg. Mureș, de abia am primit informarea, o veste excelentă. Anul trecut am organizat primele turnee internaționale în România și se pare că Liga Europeană de Natație prin această nominalizare arată că are încredere în noi și sper să primit și hârtia oficială pentru un alt mega eveniment, pe lângă Campionatul Mondial de Tineret U20, care va fi în perioada 10-18 iunie, la bazinul Otopeni.

Este o foarte mare provocare, 2 evenimente majore într-un an, eu sper și în proporție foarte mare cred că vă mai facem o surpriză să aducem și al treilea eveniment, la fel de important, de seniori, care va implica și naționala României”, a declarat Alexandru Matei.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -