Alexander Zverev a anunțat că suferă de o boală cronică încă din copilărie. “Am vrut să demonstrez că poți să ajungi foarte departe chiar dacă suferi de această boală”

Alexander Zverev, numărul 2 ATP, care se află în recuperare după accidentarea de la Roland Garros, a dezvăluit că suferă de diabet zaharat de tip 1 încă din copilărie.

Zverev a declarat că boala l-a ambiționat să muncească și mai mult pentru a-și îndeplini visul de a juca tenis la nivel înalt. Tenimseul german a înființat “Fundația Alexander Zverev – Lupta împotriva diabetului”, prin care încearcă să-i ajute pe copiii care suferă de această maladie.

“Când eram copil, nu-mi făceam griji în privința acestei boli, dar apoi mi-am făcut foarte multe griji. Am vrut să demonstrez că poți să ajungi foarte departe chiar dacă suferi de această boală.

Acum sunt puțin mai în vârstă și am avut câteva succese, așa că mă simt suficient de confortabil să ies cu această veste. Sunt într-o situație privilegiată în care pot trăi viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.

Întotdeauna mi-am dorit să joc tenis, să călătoresc la turnee în întreaga lume și mereu mi-am dorit să fiu cel mai bun jucător de tenis din lume. Faptul că am putut să-mi realizez visele s-a datorat în principal părinților mei și fratelui meu. Ei m-au susținut întotdeauna necondiționat și încă fac asta. De aceea cred că este foarte important să dau ceva înapoi și să ajut alți pacienți să-și urmeze visele”, a spus Zverev.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -