Alex Matei, președintele FRP: “Suntem bucuroși pentru calificare, le mulțumesc băieților. România are 1500 de poloiști legitimați, Italia are 1500 de bazine”

România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo pe apă, după o victorie zdrobitoare contra Georgiei, scor 18-11.

Victoria nu a însemnat doar calificarea în sferturile de finală după o pauză de 10 ani, ci și calificarea la Campionatul Mondial de anul acesta, unde se vor distribui locurile pentru turneul olimpic de la Paris 2024.

Alex Matei, fost component al naționalei, în prezent președinte la Federația Română de Polo, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre succesul României și despre condițiile în care se practică poloul la noi în țară.

“Am primit multe felicitări, recunosc, și suntem bucuroși și mândri că muncim la proiectul acesta de aproape 2 ani de zile. Am ajuns la federație de 2 ani jumătate și astea au fost țelurile mele.

S-au mai făcut bazine în ultimii ani, avem Otopeniul, care este o bijuterie, avem Dinamo și Steaua, unde se pot organiza competiții internaționale, se poate organiza Champions Leaguea. Oradea, e un complex foarte frumos și bine pus la punct, deci sunt bazine.

Tocmai am trimis o statistică la ANS, în 2021 aveam 800 de sportivi legitimați la toate categoriile de vârstă. În 2023 aveam legitimați în jur de 1500 de sportivi. Așa mi-am dorit, am schimbat total strategia la nivel de copii și juniori și se pare că a avut succes.

Haideți să mai râdem un pic, să vedem câte bazine are Italia sau Ungaria. 1500 de bazine are Italia. Întotdeauna așa a fost în România, îmi place să cred că am avut calitate și dorință.

Spania e una dintre cele mai titrate echipe la ora actuală. E cea mai puternică de la acest campionat, practică un polo extraordinar de bun.

Este exact ceea ce mi-am dorit, calificarea la campionatul mondial. Dacă generația mea a trecut prin numeroase campionate mondiale și europene, asta am vrut, să simt și de la ei foame de victorie și dorință de participare la competiții majore. Acum se întâmplă. Le mulțumesc băieților pentru efortul depus și cred că și noi cei de la federație am reușit să le punem la dispoziție tot ceea ce au nevoie sportivii la un asemenea nivel”, a declarat Alex Matei.

România va juca împotriva Spaniei, de la ora 17:30, pentru un loc în semifinalele competiției.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -