Canotorii români au revenit în țară, după ce, în urma participării la Campioantele Europene de la Munchen, au obținut 5 medalii de aur și 3 de bronz.
La festivitatea de la Aeroportul Henri Coandă, niciun reprezentant al Ministerului Sportului nu a fost prezent, iar Eduard Novak a declarat că nu a fost invitat.
„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanțele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoție, mândrie și interes. Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens.
Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”, a scris Eduard Novak.
Elisabeta Lipă i-a răspuns, în direct la Sport Total FM, ministrului Sportului.
“Ar fi fost o premieră ca o federație să invite conducerea minsterului, care are obligația să vină, pentru că păstorește acest domeniu. Un ministru are secretar de stat, la Sport vorbesc, dacă nu poate secretarul de stat, poate subsecretarul. Atâtea persoane cu funcții și să nu aibă niciunul dorința să vină la aeroport. Cum să invite federația? Ce să facem noi? Să le zicem ‘Dragii mei șefi, noi am câștigat, venim la ora X, în data X, vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi
Greșeala e a noastră că ne-am permis să venim luni acasă, de Sf. Maria, cînd e liber. Am venit când toți erau plecați.
Dacă simți că vrei să fii lângă cineva, te duci. Dacă nu, stai acasă“, a declarat Elisabeta Lipă.
Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:
România a cucerit medalii de aur la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), la simplu vâsle, categroia ușoară (Ionela Cozmiuc) și 8+1 (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu) şi trei de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).