Edi Iordănescu rupe tăcerea în miez de noapte: “Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Plec doar dacă mi se achită clauza. Banii îi voi dona”

Edi Iordănescu a postat, pe Facebook, aproape de miezul nopții, o explicație foarte lungă, în 8 puncte, despre situația de la FCSB. Gigi Becali a anunțat ieri că este nemulțumit de jocul echipei, dar că antrenorul nu va fi schimbat până în vară.

Edi Iordănescu recunoaște că Gigi Becali i-a cerut încetarea contractului de comun acord, însă spune că nu este de acord, pentru că el a venit să conducă echipa eficient, nu să joace spectaculos, obiectivul fiind câștigarea campionatului. Totodată, antrenorul explică faptul că FCSB a avut probleme grave de lot, dar și în aceste condiții a reușit rezultate bune în Liga 1.

Nu am în contract o clauză pentru spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat.

Nu mi-am asumat ca la două zile după ce am venit s-a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de 3 luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu etc.

De când am venit nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot. Am avut în mod constant câte 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit covidul, ne-a pus efectiv la pământ. Vorbim de relații de joc? Cum să le facem, prin zoom?!”, a declarat Edi Iordănescu.

Antrenorul e gata să plece într-o singură situație

Edi Iordănescu a scris că pleacă de la FCSB doar dacă contractul este rupt unilateral, iar clauza de reziliere este plătită de club. El declară că toată suma încasată va fi donatî către mai multe cauze, a doua zi, cu acte doveditoare.

“Mi s-a propus din partea clubului/patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal, în exclusivitate, de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni, și am venit din calitatea de antrenor campion al României.

Pentru echipă și suporteri, pentru mine și stafful meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire. Nu am venit pentru 3 luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații.

În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere, pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni in vârstă.

Nu am venit pentru bani, am venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum nu joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid.

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea.

Sunt antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg sa antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de ce am plecat după numai 3 luni și după un parcurs aproape perfect.

P. S. Orice se va întâmpla, garantez că nu o sa zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activat”, a scris Iordănescu.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -