Iosif Rotariu revine în fotbalul românesc, ca scouter la Farul: “Ce am văzut aici n-am văzut la nicio academie din străinătate”

Iosif Rotariu revine în fotbalul românesc. Fostul mare internațional va ocupa funcția de scouter la Farul Constanța.

În direct la emisiunea “Fluier final”, Rotariu s-a arătat extrem de încântat că va colabora din nou cu Gică Hagi, fostul său coechipier de la Steaua și echipa națională:

“E o bucurie foarte mare și o plăcere deosebită. Întotdeauna am avut respect față de Gică. Am fost colegi la Steaua și la echipa națională și mi-am dorit din toată inima să vin aproape de un om care m-a respectat toată viața și un om de la care am ce să învăț, chiar și la vârsta mea. Am fost la inaugurarea academiei și am rămas super-impresionat de tot ce se întâmplă acolo, de condiții. Am fost la multe academii din afară, dar ce am văzut la Farul n-am văzut la niciuna”, a spus Iosif Rotariu, la Sport Total FM.

Fostul mijlocaș este foarte conectat la fotbalul juvenil din țară și deja are o listă cu tineri jucători talentați pe care își dorește să-i aducă la academia Farului:

“În toate zonele țării sunt copii talentați. La academie la Gică vreau să-i duc pe cei mai buni dintre cei buni. Nu va merge oricine. Trebuie să aibă educație de acasă, să învețe bine și la școală. Deja am o experiență a zonei din Banat, îi știu cam pe toți. Știu și din partea Clujului până în partea Olteniei. Am fost la multe meciuri de juniori, elită, Liga a 2-a, Liga a 3-a și cunosc foarte mulți jucători.

Un jucător tânăr, dacă are deprinderi foarte bune și se antrenează într-o academie precum cea a lui Hagi, cu siguranță va ajunge mult mai departe decât alții care n-au o metodică așa bună de antrenament. Odată ce ai intrat la academia lui Hagi, după niște criterii riguroase, ca și părinte nu mai ai nevoie de absolut nimic. Toate condițiile sunt oferite. Părinții trebuie doar să fie alături de copii.”, a continuat Rotariu.

Iosif Rotariu a vorbit și despre disciplina pe care antrenori precum Gică Hagi, Ioan Ovidiu Sabău și Dorinel Munteanu reușesc să o impună la echipele lor:

“Nu mă surprinde (n.r. – că Sabău e pe primul loc în SuperLiga, cu U Cluj) pentru că are o echipă cu jucători experimentați. Neluțu Sabău este un antrenor din generația mai veche, care știe că trebuie să fii puțin dur cu fotbalistul român, să aibă respect față de tine și să-l ții într-o formă sportivă foarte bună.

Iar Neluțu are experiența ca asta și ca jucător și antrenor și e un om foarte echilibrat. Nu mă miră că e pe primul loc, are jucători maturi, cu experiență. A știut ce jucători să-și aducă. Și Dorinel Munteanu face parte tot din generația mai veche. Are aceeași rigurozitate și disciplină pe care le implementează la echipă. La fel și în cazul lui Gică. Acestea sunt metodele care funcționează în fotbalul românesc.”, a mai declarat Iosif Rotariu.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -