Ioan Ovidiu Sabău le-a transmis un mesaj celor care se plâng că joacă din 3 în 3 zile: “E o chestiune mentală”

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit, în direct la emisiunea “Execuții matinale”, despre multiplele declarații ale jucătorilor și antrenorilor din SuperLiga în care se plâng despre faptul că joacă din 3 în 3 zile.

Cel mai recent exemplu a fost oferit de Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj a acuzat faptul că jucătorii săi riscă să se accidenteze din cauza programului încărcat din această perioadă, cu meciuri din campionat și din preliminariile cupelor europene.

La scurt timp după victoria spectaculoasă obținută de U Cluj în fața rivalei CFR, scor 3-2, Sabău a comentat problema oboselii acumulate de jucători:

„Eu cred că antrenorii știu ce au la dispoziție și trebuie schimbată mentalitatea. Cum să nu joci? Oricum, la mijlocul săptămânii, cred că majoritatea antrenorilor fac un antrenament mai tare decât jocul. Și atunci, nu e mai bine să joci meciuri decât să te tot antrenezi? Eu zic că e mult mai bine. Te antrenezi cu public.

E o chestiune mentală, e o chestiune de antrenament, de ritm și de intensitatea antrenamentelor. Sunt țări în care se joacă din 3 în 3 zile. Echipe care joacă din 3 în 3 zile au același ritm. Sigur, acum vorbim de o anumită oboseală, despre drum, că nu ai un charter să te urci în el, să pleci, să ajungi și să te odihnești. Se acumuează o anumită oboseală, dar jucătorii trebuie să se obișnuiască cu asta.

Iar Dan (n.r. – Petrescu) a folosit mulți jucători (n.r. – contra lui U Cluj) care nu au jucat în cupele europene. Când ajungi la nivelul ăsta, trebuie să îți asumi că joci din 3 în 3 zile. Sunt cluburi care au investit și vor performanță. Ai la dispoziție două echipe, până la urmă. Tu trebuie să convingi jucătorul că trebuie și că poate să joace din 3 în 3 zile”, a transmis Ioan Ovidiu Sabău, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -