TURUL ROMÂNIEI | CEA MAI FRUMOASĂ ETAPĂ S-A ÎNCHEIAT

Turul României a plecat astăzi din Bistrița cu destinația Târgu Mureș. Etapă de 169 de km, cu 3 sprinturi și 2 cățărări repertoriate, ziua a fost una calmă și cu mici schimbări în clasamentele tricourilor.
Evadarea zilei a avut în componență 4 sportivi: Michal Schuran (ATT Investment), Jozsef-Attila Malnasi (Giotti Victoria-Savini Due), Yeison Sebastian Reyes Ortega (Team Medellin EPM) și Julien Gagne (Premier Tech U23). Acest grup a reușit să se îndepărteze de pluton la aproape 5 minute, însă ecartul a scăzut spre finalul cursei și plutonul a redevenit compact.
Finișul a fost unul în sprint. Primul care a trecut linia de sosire a fost Daniel Babor (Elkov-Kasper), iar podiumul zilei a fost completat de Joren Bloem (ABLOC CT) și Nicolas Dalla Vale (Giotti Victoria-Savini Due).
Iată tricourile distinctive îmbrăcate astăzi:
– Tricoul galben: Daniel Babor (Elkov Kasper)
– Tricoul verde: Cormac McGeough (Wildlife Generation)
– Tricoul roșu: Daniel Babor (Elkov Kasper)
– Tricoul alb: Mika Heming (ATT Investments)
– Tricoul albastru: Eduard Grosu (Drone Hopper)
Etapa 3, gata de start

Mâine se va ajunge în frumoasa cetate a Făgărașului. Traseul de mâine seamănă mult cu etapa a 2-a, însă este puțin mai concentrat. Cele trei sprinturi și trei cățărări în aproximativ 155 km, plus cele două zile de dinainte și amenințarea Transfăgărășanului din ziua următoare, fac ca această etapă să fie una cheie în destinele clasamentului general. Probabil o evadare formată din outsideri ar avea șanse să ajungă la final. Totuși, echipele venite aici doar cu cicliști de plat vor dori sa fructifice șansa unei noi victorii.

Traseu etapă

Târgu Mureș – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelișor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarș – Făgăraș Cetate.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -