Suporterii buzoieni au fost ținuți în afara stadionului, după ce au acuzat că meciul este blătuit

Scandal la poarta stadionului din Crâng, mai mulți suporteri ce au acuzat pe durata primei reprize că meciul a fost blătuit, au fost ținuți pe afară, după aceștia au iești din incinta stadionului, la pauza dintre reprize.

Suporterii buzoienii au acuzat încă din primele minute ale jocului că meciul este un blat, iar gazdele nu au nicio șansă să câștige partida.

Conform paznicilor și a jandarmilor, administratorii de la FC Buzău au dat o directivă ca suporterii ce au părăsit incinta stadionului, să nu mai poată intra.

Mai mulți suporteri l-au acuzat pe Cristi Pustai și pe elevii săi că meciul a fost blătuit. La scurt timp după terminarea partidei, pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaj de amenințare la adresa conducerii FC Buzău, precum: “Dacă aţi blătuit meciul cu Chiajna veţi avea de-a face cu noi!”.

Pe de altă parte, suporterii buzoieni îl plâng pe fostul antrenor Ilie Stan, acesta ar fi fost singurul antrenor dedicat ce ar fi putut duce echipa în Liga 1.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru oaspeții de la Concordia Chiajna, iar Cristi Pustai a declarat pentru Sport Total FM că a fost furat de arbitrii și că jucătorii lui nu au jucat mai nimic.

,,S-a zvonit că este finală și am tot încercăm să îmbunătățim orice tip de joc, pe când cu ajutorul arbitrului și cu contribuția lui, noi am jucat foarte puțin astăzi. La fiecare fază, câte un jucător stătea pe jos câte 30, 40 de secunde cel puțin, jocul a fost prelungit în prima repriză cu un minut, iar în a doua repriză cu patru minute, în contextul în care s-au făcut atât schimbările. Eu doar asta acuz, în rest am avut 11 metri, poate să îl dea, poate să nu-l dea, noi vedem greșelile lor, dar nu avem ce să facem și ce să spunem.

Dacă spunem prea multe în timpul jocului suntem avertizați cu cartonaș roșu, iar la staff amenzile sunt mult mai mari. În acest context, ne rămâne doar să mișcăm din degete, din buze și să facem totul cât mai bine. Ce să fac? Să intru să mă bat cu arbitrul? 

Muncim câte un an și pierdem totul dintr-o lovitură, dar asta este viața, o luăm de la capăt”, a spus Cristi Pustai.

Galeria Gloriei Buzau a transmis un comunicat de presa prin care acuză modul în care Jandarmeria buzoiană a intervenit. Jandarmeria nu a comunicat, încă, nimic.

Comunicat Peluza Crâng Buzău:

,,Datorită faptului că am primit foarte multe mesaje și întrebări legate de evenimentele petrecute la pauza meciului cu Concordia Chiajna , am ales să venim aici cu un comunicat oficial iar concluziile să le trageți singuri !
La pauza meciului câțiva dintre ai noștri au părăsit stadionul din diverse motive , un tătic a ieșit să îi cumpere apă copilului , alții să se hidrateze ei înșiși etc. totul bine și frumos până aici , probleme au apărut în momentul în care compatrioții noștri au dorit să revină pe stadion , (de reținut la o partidă unde intrarea a fost liberă , nu exista galerie adversă , în concluzie nu exista vreun indiciu cum că s-ar putea petrece un incident dacă acei băieți reveneau în arenă) aici ei s-au lovit de cuvintele “NU PUTEȚI SĂ MAI INTRAȚI” , pe motivul că asta a decis organizatorul (adică clubul) ulterior noi vorbind cu un oficial al clubului , acesta negând total spusele jandarmilor.
Iar de aici încolo a survolat o serie de abuzuri total nejustificate ale jandarmeriei , de la legitimări nejustificate (de reținut pentru toată lumea pe mai departe , un jandarm nu este organ de cercetare penală , acesta te poate legitima doar dacă are niște indicii temeinice că a săvârşit, săvârşeşte sau se pregăteşte să săvârşească o faptă ce constituie infracţiune ori contravenţie persoana respectivă) iar asta doar după ce își face cunoscută calitatea şi prezintă insigna sau legitimaţia de serviciu (nu o spun eu, o spune paragraful 5 , articolul 27 din legea 550/2004).
Cireașa de pe tort urmând ca abia acum să vină , un coleg de al nostru fiind lovit cu bestialitate de către cei 2 de mai jos , cu pumnii în spate , în față (atât de incompetenți au fost încât au lăsat și semne) , ca mai apoi să spună domnului polițist care a venit la intervenție că respectivul băiat a venit bătut de la începutul partidei.
Colegul nostru a scos certificat medicolegal , băiatul care ne’a transmis după incident că are filmare cu tot incidentul așteptăm un semn de la tine , iar domnilor de mai jos le transmitem în cel mai pașnic mod posibil , că ar fi foarte bine pentru ei ca să nu aflăm cum vă numiți și unde locuiți doarece uniforma pe care o purtați nu vă poate proteja mereu.

În trecut, Buzăul nu a stat departe de meciuri blătuite. Palmaresul echipei este bogat în meciuri și sezoane blătuite. 

De exemplu, cel mai actual caz este Marius Ioniță. A fost acuzat cu dovezi de fosta iubită că a jucat la pariuri mai multe meciuri ale propriei echipe din Liga 2

Marius Ioniță a ajuns la Gloria Buzău în iunie 2019, însă pe finalul anului 2021 ar fi mizat mai multe sute de lei împotriva propriei echipe. Concret, iubita s-a a prezentat mai multe bilete pe care era scris numele Gloriei Buzău în trei meciuri diferite, conform prosport.

21-10-2020, Cupa României, turul IV

Dacia Unirea Brăila – Gloria Buzău 1-2
Miza: 100 lei pe egal – cotă 1.70 (plus alte meciuri) – pariu pierdut
Marius Ioniță nu a fost în lot.

31-10-2020, Liga 2, etapa 10

CSM Slatina – Gloria Buzău 0-2
Miza: 100 lei pe scor corect 2-1 (cotă 19.00) – pariu pierdut
Miza: 200 lei pe egal (cotă 3.85) – pariu pierdut
Miza: 100 lei pe egal la pauză și victorie Slatina la final (cotă 6.15) – pariu pierdut
Miza: 500 lei Slatina câștigă meciul (cotă 2.75) – pariu pierdut
Marius Ioniță a fost integralist în acest meci.

15-11-2020, Liga 2, etapa 12

FC U Craiova – Gloria Buzău 1-1
Pariul: prima repriză egal plus alte meciuri. La pauză scorul a fost 0-0 – pariu câștigat.
Marius Ioniță a fost integralist în acest meci.

Marius Ioniță a greșit decisiv la golul din meciul cu Craiova!

Marius Ioniță, fundașul central al Gloriei Buzău, a jucat tot meciul cu FC U Craiova, însă în minutul 72 a comis-o decisiv. În urma unei lovituri libere de pe partea stângă, Diallo a marcat cu capul din 6 metri, fiind omul pe care Ioniță trebuia să-l marcheze. Marcajul fotbalistului de la Buzău a fost extrem de larg, la doi metri de adversar, iar Diallo a înscris cu capul fără prea mari probleme. Și antrenorul Ilie Stan a recunoscut pentru ProSport că fundașul său a greșit: „Cu Craiova a greșit la gol, a făcut marcaj larg”.

Faza golului marcat de Diallo în urma unui marcaj foarte larg făcut de Marius Ioniță
Un alt caz care a zguduit fotbalul românesc este cel al antrenorului Ion Viorel, Dan Tulpan sau Romică Bunică, cel care i-a dat gol din greșeală Stelei. 

La acel moment, Viorel Ion, încă doi antrenor și 14 jucători au fost suspendați din fotbal și amendați.

Cele mai drastice sancțiuni le-au primit antrenorii Marian Roșu, Romeo Bunică și Ion Viorel, care s-au ales cu suspendări de câte 2 ani și penalități de câte 200.000 de lei.

Dosarul de 500 de pagini cuprindea şi răspunsurile primite de investigatorii români la solicitările trimise departamentului de la UEFA care se ocupă cu monitorizarea meciurilor din Europa, bănuite de aranjamente. Partidele în legătură cu care FRF a solicitat o poziţie din partea forului european au fost catalogate, toate, drept “suspect de aranjament” sau “mai mult ca sigur aranjat”.

Se presupune că, în timpul meciurilor trucate, antrenorul Ion Viorel le transmitea jucătorilor exact ce au de făcut prin intermediul unor sticle de plastic, așezate într-un anumit fel lângă banca tehnică.

Lista meciurilor trucate din Liga 2:

FC Academica Argeș – Gloria Buzău 3-0 (etapa 2, 6 septembrie 2014)
ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2 (etapa 4, 20 septembrie 2014)
Farul Constanța – Gloria Buzău 4-0 (etapa 5, 27 septembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1 (etapa 14, 22 noiembrie 2014)
Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1 (etapa 15, 29 noiembrie 2014)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2 (play-off, 18 aprilie 2015)
CF Brăila – Gloria Buzău 3-2 (play-off, 2 mai 2015)
SC Bacău – Gloria Buzău 4-0 (play-off, 15 mai 2015)
FC Academica Argeș – Gloria Buzău 5-1 (play-off, 27 mai 2015)
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava 3-1 (play-off, 30 mai 2015)

Lista meciurilor amicale trucate din Turcia:

Gloria Buzău – Mordovia Saransk (Rusia) 1-8
Gloria Buzău – Al Raed (Arabia Saudită) 1-5
Gloria Buzău – Traktor Sazi (Iran) 1-3
Gloria Buzău – Paaykan (Iran) 2-2
Gloria Buzău – Sepahan (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Esteghlal (Iran) 1-1
Gloria Buzău – Persepolis (Iran) 0-3
Gloria Buzău – MC Alger (Algeria) 0-3

Sursă: liga2.ro

La aproximativ doi ani după ce gruparea de la FC Buzău a fost sancționată de FRF, site-ul buzaul-sportiv.ro a publicat o fotografie în care mai mulţi jucători de la SCM Gloria Buzău, sunt surprinşi într-o casă de pariuri, îmbrăcaţi în echipamentul de prezentare.

Autor: Vlad-Ștefan Orjan
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -