Steluța Duță a fost învinsă de indianca Nitu Ghanghas. Retragere cu suspine pentru pugilista noastră

De două ori campioană mondială de tineret, Nitu Ghanghas, a trimis-o acasă marți pe experimentata pugilisătă româncă Steluța Duță, în runda de deschidere de 48 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul.

Stela Duță a fost învinsă cu 5-0, într-un meci extrem de fizic. Steluța, cea mai scundă dintre cele două pugiliste, a lansat imediat un atac. S-a aplecat și s-a strâns pentru a restricționa loviturile lui Nitu și a căzut pe podea de trei ori, în timp ce indianca, care a căzut și ea o dată. Totuși, tânăra indiancă a reușit să execute câteva lovituri bune și să câștige o decizie unanimă în primul tur.

Sportiva indiancă, Nitu, s-a bazat pe mișcarea ei rapidă pentru a domina și runda a doua, în ciuda faptului că a primit o avertizare. Fosta vicecampioană a Campionatului Mondial, Steluța Duță, care a fost avertizată în runda finală, a pierdut avânt. Indianca a profitat de nivelul ei mai bun de anduranță pentru a oferi niște lovituri bune, forțând o numărare în picioare pe adversarul ei, de la distanță lungă.

Pentru noi rămâne aceeași campioană Steluța Duță (Roboțelul de Aur). Steluța a obținut de trei ori titlul de vicecampioană mondială, iar acesta a fost meciul ei de retragere. Aceasta își va continua cariera ca antrenor la CSM Buzău, alături de maerstrul emerit Constantin Voicilaș.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -