România – Armenia, scor 1-0. România face un pas uriaș spre calificare la Mondiale și urcă pe locul 2 în grupă

Update 23:35

România învinge Armenia, pe stadionul Ghencea, cu 1-0 și urcă pe locul 2 în grupa J, cu 13 puncte. Germania este prima, cu 21 de puncte, iar pe locurile 3 și 4 se află Macedonia de Nord și Armenia, cu câte 12 puncte fiecare.

Rezultatul din celălalt meci al grupei ne avantajează, pentru că Germania a învins în Macedonia de Nord cu 4-0.

România mai are de disputat 2 partide, cu Islanda (acasă) și Liechtenstein (deplasare). Celelalte doua contracandidate la locul 2, Armenia și Macedonia de Nord vor juca între ele etapa viitoare, iar în ultimul meci Armenia va întâlni Germania, iar Macedonia de Nord va juca cu Islanda.

În cazul egalității de puncte, golaverajul va fi primul criteriu de departajare: doar Macedonia de Nord stă mai bine la acest capitol dintre cele 3 naționale (+5). România are golaveraj (+3), iar Armenia (-3).

Update 22:10

Min. 26. GOOOOOOL ROMÂNIA! Mitriță deschide scorul cu o lovitură de cap, după o lovitură de colț executată de Răzvan Marin!

Știre inițială

România întâlnește Armenia, de la ora 21:45, într-un meci care se anunță decisiv în economia calificării la Cupa Mondială din 2022. Selecționata României poate trece astăzi pe locul 2 în grupă, dacă va învinge pe Armenia în Ghencea, iar Germania nu se încurcă cu Macedonia de Nord.

George Pușcaș este suspendat pentru cumul ce cartonașe, iar Andrei Burcă este accidentat, astfel că Mirel Rădoi a pregătit câteva surprize în primul 11. Echipa trimisă pe teren astăzi numără nu mai puțin de 5 jucători noi față de meciul cu Germania: Nedelcearu, Bancu, Cicâldău, Keșeru și Mitriță.

Se pare că Mirel Rădoi a ales să joace totul pe cartea atacului, într-o formulă de joc ultra-ofensivă.

Echipele de start

România: Niță – Rațiu, Chiricheș (cpt), Nedelcearu, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Keșeru, Mitriță.
Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo, Grigoryan, Spertsyan – Barseghyan, Mkhitaryan (cpt), Bayramyan.

Rezervele

România: Vlad, Moldovan – Toșca, Manea, Mihăilă, Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu. Selecționer: Mirel Rădoi.

Armenia: Aivazov, Buchnev – Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan. Selecționer: Joaquin Caparros.

Naționala revine după 12 ani pe Stadionul Ghencea

Ultimul meci al naționalei României în Ghencea, pe vechiul stadion, a avut loc pe 9 septembrie 2009, 1-1 cu Austria, în preliminariile Cupei Mondiale 2010.

Acum, naționala revine pe noul stadion, proaspăt inaugurat, iar atmosfera se anunță una de zile mari, în ciuda restricțiilor, care permit desfășurarea meciului la 50% din capacitate: cu doar câteva ore înainte de startul partidei, doar 1000 de tichete mai erau disponibile din totalul de 15.000 puse în vânzare.

Clasamentul grupei J

Sunt multe calcule în joc, dar România are, probabil, cel mai ușor parcurs până la finalul preliminariilor: acasă cu Armenia, acasă cu Islanda și în deplasare cu Liechtenstein.

Dacă naționala va obține 9 puncte din tot atâtea posibile, iar Germania va câștiga meciurile cu Macedonia de Nord și Armenia, atunci vom merge la cele 2 runde de baraj, de pe locul 2.

În situația în care obținem mai puține puncte, situația se complică, iar totul depinde de jocul rezultatelor și de golaveraj, în cazul în care se va ajunge la egalitate de puncte, acesta fiind primul criteriu de departajare.

De notat că dintre cele 3 echipe care luptă pentru locul 2, Macedonia de Nord stă cel mai bine la capitolul golaveraj (+9), urmată de România (+2) și Armenia (-2).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -