Pilotul de raliuri Alex Filip și fiul său Tudor, campion național la ciclism, invitați la Sport Total FM!

Vineri seara s-a petrecut în familie la Sport Total FM. Asta pentru că pilotul de raliuri Alex Filip a venit în studio, la emisiunea “Fluier final”, împreună cu fiul său, Tudor.

Cel mic este pasionat de ciclism și deja a devenit campion național la juniori.

Tatăl și fiul au vorbit cu drag și pasiune despre carierele lor: una aflată pe final și alta abia începută.

“La noi în casă se consumă bicicletă. Și atunci, cumva, a venit de la sine. E un numitor comun între mine și mama lui. Cred că asta a văzut când era mic și a luat un numitor comun. Tudor a cochetat cu mai multe sporturi. A făcut tenis, puțin handbal, apoi în mod susținut atletism. S-a lăsat de atletism după o competiție în care arbitrii i-au vorbit dur și neprietenos.

Și atunci a zis că vrea să se lase de atletism și să continue cu ciclismul. Prima lui cursă, la care s-a și clasat pe podium și l-a cunoscut pe antrenorul lui, Mihai Rusu, s-a întâmplat pe circuitul academiei Titi Aur. Iar primul concurs național, acolo unde a venit penultimul, s-a întâmplat pe circuitul de la Mureș, Transilvania Motor Ring. Deci și-a luat zborul în povestea asta de pe 2 circuite pe care se merge, cu precădere, cu mașina.”, a declarat Alex Filip, la Sport Total FM.

“A fost primul meu concurs național. Pot să spun doar că am dat vina pe bicicletă. De fapt, eu eram de vină. Bicicleta n-avea nicio vină. Când am venit penultimul, îmi amintesc că am început să plâng după linia de finish. Când am luat startul, am crezut că va fi o cursă de amatori, precum cea de la Titi Aur.

N-am venit cu mentalul că o să fie greu. Am venit penultimul și a fost vina bicicletei. Am plâns și am avut de ales dacă să renunț sau să continui. Și am ales să continui. Și tata m-a întrebat ce vreau să fac. I-am spus că vreau să continui.”, a spus Tudor Filip.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -