Patru clasări pentru români în Top ten la FOTE de Iarnă!

La ediția cu numărul 15, de Iarnă, a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduită pentru a doua oară de Finlanda, la Vuokatti și Lahti, au fost programate nouă probe, sportivii români fiind înscriși la șapte dintre ele, biatlon, schi alpin, schi fond, short track, sărituri cu schiurile, snowboarding și patinaj artistic. Ei au reușit să obțină patru clasări în primii 10 și două pe pozițiile 14 și 15.
Cel mai bine au evoluat  componenții echipei mixte de ștafetă la sărituri cu schiurile Delia Folea, Radu Ardelean, Moise Folea și Alessia Coșca, care au încheiat pe locul 7. Ardelean și Folea au evoluat și cu echipa masculină de sărituri cu schiurile, alături de Mircea Jipescu și Robert Ștefănescu, sosind  pe poziția 9. Tot pe 9, la 3000 metri, a fost ștafeta mixtă de short track, cu Antal Apor, Adam Dobos, Biborka Farkas și Sarolta Gal. Cu un loc mai jos s-a clasat Henrietta Bartalis, la snowboard.
Alte două ștafete mixte au sosit pe 13 (Petrică Iftimie, Gabriel Cojocaru, Andreea Dogaru, Delia Reit), la schi fond 4×5 kilometri, respectiv 14 (Andrei Bălău, Daniel Folea, Doina Pușcariu, Adelina Rîmbeu), la 4×6 kilometri. Ceilalți colegi ai lor au ocupat locuri între 22 și 33.
De-a lungul anilor reprezentanții țării noastre au câștigat șapte medalii la competițiile olimpice de iarnă pentru tineret, programate din doi în doi ani-un aur, Emil Imre, la Brașov, în proba de short track, la ediția din 2013, desfășurată la Brașov și Poiana Brașov 1000 metri, două de argint. același Imre, la 500 metri și Dorottya Buzas, la biatlon, 6 kilometri sprint și patru de bronz, la Aosta, 1993, de biatlonista Biborka Xantus, la individual 5 kilometri, în Andorra-La Vella, 1995, de biatlonista Eva Tofalvi, la… schi fond, 7,5 kilometri liber, la Sundsvall, 1997, de Andreea Jakab, la patinaj viteză, 1000 metri și Porad-Tatry, 1999, de Alexandra Rusu, la biatlon, sprint, 6 kilometri.
                                                                                                                         
Radu LEVÂRDĂ
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -