Ovidiu Semen, invitat special la Trafic Sport cu Răzvan Toma

Răzvan Toma, realizatorul emisiunii Trafic Sport, l-a avut invitat în studio pe Ovidiu Semen, un om care are sufletul legat de echipa de handbal Dinamo de mai bine de 30 de ani.

Cei doi au vorbit despre parcursul acestuia în cadrul clubului Dinamo, despre sport în general, dar în special despre handbalul românesc și provocările cu care acesta se confruntă.

“Lucrez în Dinamo din 1990, am 33 de ani încheiați, mare parte a timpului am dedicat-o echipei de handbal, dar nu numai, am fost și lucrător simplu în cadrul clubului, șeful biroului de organizare sportivă a clubului Dinamo, șeful de instruire sportivă, o perioadă mai scurtă șef secție jocuri, dar cu preponderență, în tot acest timp de 33 de ani, mare parte l-am alocat echipei de handbal, e ceea ce mi-a plăcut cel mai mult și sportul care mi-a plăcut cel mai mult.

Mi-a plăcut sportul și oamenii care au lucrat în handbal, am avut onoarea să-l cunosc pe domnul Cornel Penu, pe nea Ghiță Licu, pe Valentin Samungi, foști mari jucători, domnul Cristian Gațu, fie că nu era de la Dinamo, Radu Voina, Ștefan Birtalan, oameni de mare, mare calitate. Era o prietenie, o adevărată familie, iar dacă i-ați invita pe cei vechi, ca să zic așa, să vedeți câte lucruri făceau împreună, câte ghidușii, că nici nu-ți vine să crezi. Și vorba aia, era Steaua și Dinamo.

Ce să spun, îmi pare foarte rău că handbalul masculin este departe de adevăr, nu este din vina cuiva anume, să arătăm cu degetul că X, Y sau Z au avut o parte de vină. Eu trăind la Dinamo din 1990 și stând lângă această echipă de handbal, vă pot spune că o greșeală fundamentală, atât pentru handbal, cât și pentru sportul românesc, a fost că statul român n-a mai alocat fonduri după Revoluție ca să crească copii și juniori, iar toate bazele care au fost la cluburile din România s-au desființat. Se tot vorbește în ziua de azi, tehnologia, calculatorul, tableta, telefonul mobil, au îndepărtat copiii, s-a micșorat aria de selecție, oamenii sunt mai săraci, de ce să nu recunoaștem, n-au puterea financiară să-și susțină copiii”, a declarat Ovidiu Semen.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -