Organizatorii Jocurilor Olimpice nu exclud varianta anulării competiției în ultimul moment

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclud varianta anulării competiției în ultimul moment, potrivit unei declarații de presă a lui Toshiro Muto, directorul general al Tokyo 2020, scrie Reuters.

Veste vine în contextul în care cazurile de coronavirus din Japonia continuă să crească, iar infectări au fost depistate și în rândul sportivilor.

Toshiro Muto a declarat că va urmări numărul de infectări şi că va discuta cu toate părţile implicate dacă va fi necesar.

“Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Vom continua deci discuţiile, dacă există un vârf de cazuri. Am convenit că în funcţie de situaţia coronavirusului, vom convoca din nou discuţii cu participarea celor cinci părţi (n.red.: Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, guvernul japonez şi guvernul metropolei Tokyo). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Ne vom gândi deci la ce va trebui să facem atunci când se va ivi situaţia”, a declarat oficialul.

Măsuri restrictive au fost deja anunțate, pentru ediția Jocurilor amânată cu un an: publicul nu va fi prezent în tribunele arenelor.

Totodată, Muto a mai anunțat că sportivii vor fi testați cu 6 ore înainte de probă, iar doar cei care vor fi “negativi” vor putea concura.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, afirmase anterior că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo “nu a fost niciodată o opţiune”.

Jucătorul ceh de volei pe plajă Ondrej Perusic şi doi componenţi ai echipei de fotbal a Africii de Sud au fost testaţi pozitiv. Marţi, comitetul de organizare a menţionat 67 de cazuri pozitive declarate după 1 iulie.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -