Mircea Rednic: “Eu nu cred că nea Mircea va pune punct carierei de antrenor. Nu va sta departe de fotbal, în niciun caz. Că nu poate!”

Mircea Lucescu a decis să plece de la Dinamo Kiev, după înfrângerea cu Șahtior Donetsk, scor 1-0, prilez cu care și-a anunțat și retragerea din antrenorat.

„Astăzi nu aş vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Şahtior. Vă mulţumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viaţa mea. Totul are un început şi un sfârşit”, a declarat Mircea Lucescu după meci.

Mircea Rednic, unul dintre bunii prieteni ai lui Lucescu, cei doi jucând și împreună la Corvinul Hunedoara la începutul anilor ’80, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre retragerea antrenorului.

Rednic e de părere că Lucescu nu poate sta departe de fotbal și că acesta va reveni, într-o formă sau alta, în fotbalul românesc.

“Eu nu cred în momentul de față că nea Mircea va pune punct carierei de antrenor, pentru că nu poate să trăiască fără fotbal și vă spune un om care a lucrat cu el de la 17 ani și îl știu foarte bine. E o decizie, poate și-a încheiat colaborarea cu Dinamo Kiev și în urma rezultatelor a tot ceea ce se întâmplă în Ucraina cu războiul, poate și asta a fost o decizie, dar eu nu cred că nea Mircea poate să trăiască fără fotbal. Va pune punct carierei când va închide ochii. Va reveni în țară, se va liniști și mai mult ca sigur va reveni. Poate nu ca antrenor, dar ca manager, cred că îi vine acum ca o mănușă, un om care să nu stea cu numele, îi place să se implice, să dea sfaturi, mai mult ca sigur nu va sta departe de fotbal, în niciun caz. Că nu poate! Vă spun sigur, știu că și el a avut momente delicate, nu vreau să cred, nu-l văd să stea acasă să citească sau să aibă grijă de strănepoți.

Înainte de ’80 l-am cunoscut. Am jucat și la echipa care a promovat, l-am prins și în Divizia B înainte de Corvinul. Am jucat cu el, aveam atac Lucescu – Dumitrache – Radu Nunweiler, era și antrenor și jucător. În ’79 când am venit de la Luceafărul l-am prins antrenor în liga a doua, el a fost cel care a insistat ca eu să vin, că aveam o soluție la o echipă de primă ligă, la Argeș Pitești. Puteam să merg acolo, dar a insistat să vin la Hunedoara. Am jucat până în 1983 când am plecat la Dinamo. Tot cu Lucescu am plecat, noi hunedorenii n-am fi plecat niciodată. Dar a fost o decizie bună pe care a luat-o el pentru mine. Era echipa mea de suflet, când ești copil, trebuia să alegi, Dinamo, Steaua sau Craiova. Am ales Dinamo”, a declarat Rednic.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -