Mircea Bornescu, despre plecarea de la Craiova: “Nu sunt ranchiunos, dragostea mea pentru Craiova și Rapid nu ține cont de vreun post”. Ce spune despre “războiul” dintre cele două echipe din oraș

Mircea Bornescu, fostul team manager al FC U Craiova 1948, a fost invitat în studioul Sport Total FM, la emisiunea Liga de weekend, unde a vorbit despre plecarea de la Craiova, despre planurile sale, dar și despre viitorul fotbalului românesc, care trece printr-o perioadă dificilă.

Bornescu a părăsit clubul craiovean după promovarea obținută, dar spune că nu are resentimente legate despre cele întâmplate.

“Universitatea nu se afla în cel mai bun moment. Adrian Mititelu m-a rugat să revin pentru că nu erau într-un moment bun. Am revenit alături de Eugen Trică și mă bucur că alături de el și alături de toți cei implicați am reușit să promovăm fără probleme.

Nu sunt un tip ranchiunos și mai ales când e vorba de Craiova și de Rapid. Dragostea mea pentru aceste două echipe nu ține cont de vreun post în organigrama clubului. Am venit într-un moment în care șansele la promovare nu erau la fel de mari, însă ne-am asumat obiectivul, iar liniștea de care am avut parte a făcut să promovăm fără niciun fel de problemă”, a spus Mircea Bornescu.

“Cred că Adi Mutu va ajunge un antrenor important în fotbalul românesc”

Mircea Bornescu a făcut o scurtă analiză a echipei pe care a condus-o și crede că lotul este unul bun, iar jocul va progresa din ce în ce mai mult. Totodată, Bornescu are încredere în Adi Mutu, despre care spune că va ajunge un antrenor important.

“Sunt foarte multi străini la Craiova, într-adevăr. Vom vedea, din punctul meu de vedere există o marjă de progres, dar va trebui să avem răbdare și să vedem cum se vor intrega și cum vor înțelege fotbalul românesc. Am urmărit ambele meciuri: meciul cu CFR mi-a plăcut, mai ales determinarea și atitudinea, pentru că nu este ușor să revii de la 2-0 pe terenul celor de la CFR. Cu Dinamo la fel, au avut foarte multe ocazii, chiar dacă Dinamo nu mai e acea echipă puternică, însă jocul Universității mi-a plăcut foarte mult, se vede că Adi Mutu încearcă să imprime un stil de joc cu o posesie prelungită.

Eu nu-l știam ca antrenor, însă m-a surprins plăcut. Am petrecut o perioadă de timp, înainte de a pleca, alături de el și am văzut cât de pasioant este, cât de meticulos este la antrenament și cât de mult își dorește să ajungă antrenor. Cred că Adi Mutu va ajunge un antrenor important în fotbalul românesc”, a spus Mircea Bornescu.

Întrebat dacă s-a simțit ciudat din cauza “războiului” dintre cele două cluburi rivale din Craiova, Bornescu spune că nu a vrut să dea importanță acestui lucru, iar promovarea a fost mai importantă decât șicanele cu rivalii.

“Am încercat să fim cât mai profesioniști, să ne facem treaba, să vorbim cât mai puțin despre adversari, despre rivali și să ne concentrăm pe ceea ce aveam noi de făcut pentru că exista riscul să vorbim mai mult despre rivalii din oraș și să nu promovăm noi”, a declarat Bornescu.

Despre declinul fotbalului românesc și despre viitorul acestuia

“Perioada 2005-2010 a fost o perioadă bună, s-au investit mulți bani, erau multe echipe care la începutul sezonului se gândeau la câștigarea campionatului: Vaslui, CFR Cluj, Oțelul, Urziceni, Dinamo, Steaua, Rapid, Timișoara, sunt 9 echipe deja. Se investeau bani, jucătorii străini care veneau erau foarte buni.

Întotdeauna se poate mai rău. Problema cea mai mare pleacă de la infrastructură și de la copii și juniori. Eu am 2 băieți care practică fotbalul și am umblat după ei, am fost pe la meciuri… Este dezastru ce este la nivelul ăsta. Cresc cu deficiențe mari tehnice, ajung la seniori și ne întrebăm de ce nu vin din spate jucători de valoare. Sunt mulți antrenori care vor să joace ca pe PlayStation. Le blocăm creativitatea.

Câte baze au dispărut? Pe câte terenuri de fotbal s-au construit blocuri? Toate școlile sunt închise, copiii nu au voie să stea pe terenul de fotbal din curtea școlii, atunci unde să stea acești copii? Noi când mergeam la fotbal aveam deja sute de meciuri jucate. Acum trebuie să îi înveți să alerge, să se coordoneze și e destul de dificil pentru că tehnologia îi ține blocați în casă și nu mai avem copii care să-și petreacă ziua afară, alergând, câțărându-se prin copaci, pe garduri”, a explicat Bornescu.

Bornescu: “Echipele ar trebui obligate să lase jucătorii la JO”

Naționala olimpică a aliniat un lot de criză la Tokyo 2020 pentru că echipele nu au lăsat jucătorii să răspundă convocării. Fostul portar consideră că echipele ar fi trebuit obligate să trimită jucătorii în Japonia.

“Echipele ar trebui obligate să lase jucătorii la JO pentru că reprezintă România. Este cel mai important lucru pe care tu ca sportiv îl poți face să îți reprezinți țara. Întainte, tinerii mergeau la război și își apărau țara, acum nu mai merg la război, dar îți aperi țara în alt mod, în mod sportiv.

Generația noastră a rămas puțin naționalistă, indiferent de cum e țara asta. Poate că lucrurile s-au schimbat și generația nouă nu mai ține așa mult la patriostism”, a explicat Bornescu.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -