Mihai Stoichiță, optimist înaintea EURO 2024: “E foarte mult sacrificiu. Fiecare meci îți cere să dai totul și se pare că așa este acum la echipa națională”

Naționala României se află în fața celui de-al doilea amical al anului și ultimul înaintea EURO 2024, cu Columbia, la Madrid, marți, de la ora 21:30.

Mihai Stoichiță a tras primele concluzii ale acțiunii naționalei din luna martie. În direct la Sport Total FM, directorul tehnic al FRF a declarat că jucătorii sunt mai concentrați ca niciodată, iar apropierea Europeanului le oferă o motivație în plus să trateze totul cu maximă seriozitate.

“Tactic nu sunt foarte multe surprize, pentru că jucăm același 4-3-3 pe care l-a implementat Edi de cânt a venit și care, de fapt, a fost un sistem uzitat de predecesorii lui. Cred că meciul ăsta de aici ne-a adus o stare de spirit exact ca la un meci oficial. Am fost foarte atent la ce s-a întâmplat în cantonament și asta e foarte bine, modul în care încep să trateze din punct de vedere al abordării acestor meciuri. Că ele reușesc sau nu, n-are importanță, dar e foarte important să înțelegem că fiecare meci îți cere să dai totul și se pare că așa este acum la echipa națională”, a declarat Stoichiță.

Totodată, Stoichiță e optimist în ceea ce privește participarea României la EURO 2024, ce va avea loc în Germania.

“E foarte mult sacrificiu, chiar dacă unele lucruri n-au ieșit așa cum ar fi trebuit. Dar probabil că apropierea Europeanului ne face pe toți să abordăm la modul cel mai serios orice acțiune pe care o avem. Că e antrenament, că e meci, chiar și în timpul liber se vede o stare de spirit care ne duce cu gândul la posibilitatea de a avea o performanță bună la EURO. Cred că asta este concluzia principală după meciul cu Irlanda de Nord”, a explicat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -