Marius Șumudică: “Chiar dacă sunt rapidist, nu neg prietenia cu Gigi Becali. El mi-a salvat familia”

Marius Șumudică a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre dezamăgirea care îl apasă vis-a-vis de Rapid și despre relația cu Gigi Becali, a cărui ofertă de a antrena la FCSB a refuzat-o în urmă cu câteva luni.

Șumudică spune că a fost afectat de ceea ce s-a scris în presă legat de o posibilă revenire la Rapid și că aceasta ar fi condiționată de salariu. Antrenorul a dezvăluit că nu s-a autopropus în Giulești și că nici măcar nu a avut o propunere din partea conducerii.

“Am rămas cu temperamentul turcesc, mă consum și eu acum, vizionez, văd meciurile și încerc să-mi aduc aminte de campionatul românesc, de tot ceea ce înseamnă România în materie de fotbal, poate de aceea sunt mai exuberant, fiind vorba și de Rapid.

Lumea interpretează că mă autopropun, văd fel de fel de comentarii, că nu ma ia nimeni, că mă rog de Rapid. Nu m-am rugat nicio clipă de Rapid, nu mă rog de absolut nimeni ca să profesez. Eu mi-am spus la momentul respectiv o simplă părere în ceea ce credeam că însemn eu pentru acest club și ce înseamnă acest club pentru mine. Mai departe, că au luat alte decizii, că l-au instalat pe Adrian Mutu, eu le doresc multă baftă și celor care conduc acum și antrenorului, să dea Dumnezeu să facă cele mai bune rezultate.

Nu vreau să se înțeleagă că cerșesc un post, departe de gândul meu. Doar am spus că am fost un pic afectat de tot ce apărea prin presă, în sensul că Șumudică nu vine la Rapid pentru că vrea nu știu câți bani. De fapt, nu s-a luat legătura cu mine nicio clipă asupra unei posibile colaborări. Sunt niște răutăți din partea unora care dacă vor să înțeleagă bine, dacă nu, iar bine”, a declarat Șumudică.

Antrenorul a mărturisit că trece prin cel mai slab an al carierei sale, însă e mândru de ce rezultate a avut de-a lungul timpului.

“N-am fost impus de nimeni, mi-am clădit singur această carieră, n-am fost împins politic. La mine au vorbit rezultatele, care au fost, bune, rele, ăsta e cel mai slab an din cariera mea și o recunosc pentru că nu am știut să-mi fac alegerile, dar nici nu am avut șansa altora să iau numai echipe din prima jumătate a clasamentului sau de pe podium. Pur și simplu rezultatele au vorbit, am stat în Turcia 4 ani de zile, am antrenat peste 130 de meciuri în Turcia pe valoarea mea și a staff-ului meu”, a spus Șumudică.

Legat de oferta pe care a avut-o din partea FCSB-ului, Șumudică spune că i-a fost frică să accepte și s-a simțit dator să îi spună adevărul lui Gigi Becali, despre care nu neagă că îi este prieten. Mai mult, “Șumi” a declarat că patronul FCSB i-a salvat familia în primul val de coronavirus.

E greu să antrenezi la FCSB. Am spus-o și atunci că am avut o frică. M-am văzut nevoit să-i spun lui Gigi ceea ce s-a întâmplat și să fiu corect față de el, pentru că eu atunci am plecat din oraș ca să nu ajung să semnez cu FCSB, ăsta e purul adevăr. M-am dus la Constanța și am petrecut o zi acolo, când eu trebuia să ajung la birouri să semnăm contractele. Am plecat, după care am refuzat, n-are rost să o mai dezgropăm acum. Îi mulțumesc domnului Gigi Becali că a avut încredere în mine și că are, din moment ce spune că dacă veneam la FCSB luam campionatul, înseamnă că mă apreciază. Eu avusesem atunci o discuție foarte ok cu dânsul, fiecare avea părticica lui, ne înțelesesem din toate punctele de vedere, mi s-a părut un om ok.

Eu nu neg niciodată, chiar dacă sunt rapidist, nu neg prietenia mea cu Gigi Becali, în sensul că un prieten adevărat nu înseamnă să treci pe stradă și să îl saluți sau că ai terminat un liceu împreună și rămâi prieten. Nu. Un prieten adevărat înseamnă un om care te ajută în momentele grele, care ți-e alături și care nu are niciun interes. Eu am mai spus-o, el mi-a salvat familia mie. La primul val de coronavirus, când era un haos total, nici în spitale nu știau oamenii ce să facă. Fata mea, mama mea, tatăl, soția mea, a venit la mine acasă și mi-a salvat familia cu medicamentație, cu asistență. El a venit și mi-a ajutat familia să fie ok, lucrurile astea nu le poți uita”, a explicat Șumudică.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -