Manchester United – FC Sevilla, capul de afiș al sferturilor de finală din Europa League

Manchester United – FC Sevilla este cel mai atractiv duel al sferturilor de finală din Europa League, fază programată în luna aprilie. În competiție au rămas însă și alte formații de top ca Juventus Torino și AS Roma.

Meciurile din sferturile de finală Europa League sunt următoarele:

  • Manchester United – Sevilla
  • Juventus – Sporting Lisabona
  • Bayer Leverkusen – R. Union St. Gilloise
  • Feyenoord – AS Roma

Semifinalele vor fi următoarele:

  • Juventus / Sporting Lisabona – Manchester United / Sevilla
  • Feyenoord / AS Roma – Bayer Leverkusen / R. Union St. Gilloise

Meciurile tur vor avea loc pe 13 aprilie, în timp ce returul va avea loc se va disputa o săptămână mai târziu. Semifinalele sunt programate pe 11 și 18 mai, iar finala va avea loc pe 31 mai la Budapesta.

Manchester United – FC Sevilla e cel mai atractiv duel

Manchester United – FC Sevilla este cel mai atractiv duel din sferturile de finală din Europa League. United a câștigat o dată în istorie acest trofeu și a primit prima șansă pentru a ridica trofeul. Cota este 2.50 la pariuri pe Europa League, în timp ce pe lista favoritelor se mai află Juventus Torino (cota 6.00), AS Roma (cota 6.00), Bayer Leverkusen (cota 8.00), Sporting Lisabona (cota 9.50), FC Sevilla (cota 13.00), Feyenoord (cota 15.00) și Union Saint-Gilloise (cota 31.00).

Manchester United a câștigat finala Europa League în 2017, după ce a învins în ultimul act Ajax Amsterdam. De atunci, englezii au mai jucat o finală, în 2021, dar au pierdut în fața celor de la Villarreal. United s-a întâlnit cu FC Sevilla ultima dată în 2020, dar a fost eliminată în semifinalele Europa League. În sezonul precedent, formația de pe Old Trafford a fost eliminată în optimile Champions League de o altă echipă din Spania, Atletico Madrid.

De partea cealaltă, FC Sevilla are în palmares șase trofee de Europa League câștigate, fiind o specialistă în această competiție. În total, echipa a disputat 153 de meciuri (cu tot cu cele din Cupa UEFA), a câștigat 90, în 30 a remizat și de 33 de ori a pierdut. În sezonul precedent, echipa a fost eliminată însă în optimile Europa League de englezii de la West Ham United.

Cum au ajuns echipele în sferturile Europa League

În acest sezon, Manchester United a fost calificată direct în grupele Europa League și a terminat pe poziția a doua, fiind întrecută de Real Sociedad. A câștigat însă cele patru meciuri cu Sheriff Tiraspol și Omonia Nicosia. Apoi, în play-off, Manchester United a reușit să elimine FC Barcelona, după o victorie cu 2-1 și o remiză, scor 2-2. În optimi, englezii au jucat tot cu o echipă din Spania, dar au reușit să o elimine pe Real Betis după o victorie în dublă manșă. Manchester United a disputat 74 de meciuri în Europa League (cu tot cu cele din Cupa UEFA), a câștigat 39 dintre ele, 20 s-au încheiat la egalitate, iar 15 le-a pierdut.

De partea cealaltă, FC Sevilla a terminat pe locul trei în Champions League, într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester City, Borussia Dortmund și FC Copenhaga. Ibericii au obținut o singură victorie, un 3-0 contra celor de la FC Copenhaga. Apoi, în play-off-ul din Europa League, FC Sevilla a reușit să o elimine pe PSV Eindhoven, cu 3-2 la general. Ulterior, în optimi ibericii au trecut de turcii de la Fenerbahce Istanbul. Așadar, se întâlnesc două echipe de tradiție, iar duelul este deschis oricărui rezultat.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -