Ioan Ovidiu Sabău, despre rezultatele lui Edi Iordănescu la națională: “E un moment pe care el a încercat să-l folosească la maximum, nu putea să refuze o asemenea provocare”

Edi Iordănescu are cel mai slab debut al unui selecționer la naționala României, cu 4 înfrângeri consecutive, dintre care ultimele 2 în Nations League, unde tricolorii nu au reușit să înscrie vreun gol.

Ioan Ovidiu Sabău, jucător cu 55 de selecții pentru România, a comentat, în direct la Sport Total FM, parcursul lui Edi Iordănescu pe banca naționalei. Acesta spune că Nations League ar trebui să fie o competiție extrem de importantă pentru România, unde jucătorii să prindă experiență la nivel internațional.

“Echipele foarte bune au jucători care au avut multe meciuri, sunt epuizați, în general ele sunt deja calificate și încearcă să folosească mai mult jucători pe care să-i verifice, jucători tineri.

Consider că această competiție ar trebui să fie foarte importantă pentru noi, pentru că este și un antrenor nou, foarte mulți jucători care au nevoie de meciuri internaționale, au nevoie de jocuri în care să creeze acele relații de joc. Contează foarte mult acest aspect și cred că meciurile din Nations League trebuie să fie foarte importante.

Ca lot de jucători, n-aș putea să spun. Edi Iordănescu este implicat total, îi vede. Dar din afară, eu zic că aceștia ar fi jucătorii care ar trebui convocați. În ceea ce privește primul 11, e și o chestie de inspirație. Starea lor psihică și fizică, dacă mai apar accidentări, din interior le știi foarte bine. Eu întotdeauna aș merge pe un nucleu de jucători care să fie același, cu mici excepții, pentru că noi avem încă problema la ceea ce înseamnă grupul, relațiile de joc”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Fostul jucător a mai spus că Edi Iordănescu nu ar fi putut să refuze preluarea echipei naționale, fiind o mare provocare pentru orice antrenor.

“El este la început de carieră, sigur că nu putem spune că a avut niște super rezultate la nivel internațional. E un antrenor care, din punctul meu de vedere, este foarte pregătit, cu puțină experiență la acest nivel, e un băiat foarte serios, e clar, aici n-am ce să contest. Eu cred că s-a gândit că e o șansă extraordinară să antrenezi, dar nu e simplu, nu e ușor să fii selecționer.

E un moment pe care el a încercat să-l folosească la maximum, nu putea să refuze o asemenea provocare”, a explicat Ioan Ovidiu Sabău.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -