Ioan Ovidiu Sabău, despre gazonul prost de la Cluj: “Există soluții. În Spania, dacă n-ai gazon foarte bun, nu primești un procent din banii de la televiziuni”

U Cluj a învins surprinzător pe Farul Constanța, într-o manieră categorică, iar succesul ardelenilor a dat startul unui șir de surprize în etapa de Superligă din weekendul trecut.

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la U Cluj, spune că succesul echipei sale a dat curaj cluburilor modeste din a doua jumătate a clasamentului.

“Celelalte echipe au prins curaj, au zis că “Dacă a putut U Cluj, putem și noi”. Te motivează, normal așa ar fi. Și UTA din punct de vedere fizic, mental, au știut să lupte, e foarte important, un aspect la care toate echipele care sunt mai modeste pot apela, la acea stare de spirit de care ai nevoie să compensezi lipsa de calitate de multe ori. Asta n-ar trebui să lipsească”, a declarat Sabău.

În direct la Sport Total FM, tehnicianul a vorbit despre starea proastă a gazonului de pe Cluj Arena și a comentat declarațiile lui Gică Hagi, care nu s-a plâns de calitatea suprafeței de joc și a recunoscut superioritatea clujenilor.

“E și această relație specială de respect cu Hagi, de apreciere și asta face foarte mult. Să simți lucrul acesta, momentul greu, de multe ori chiar să încurajezi, asta înseamnă valoarea unui mare antrenor și unui fost mare, mare jucător. Să zică “Da, domnule, e momentul lor, au jucat și nu vreau să le stric realizările”. Din respect și pentru mine, cred eu.

Sigur că mulți s-au plâns de teren, dar noi n-am jucat la întâmplare. Am construit, am jucat fotbal, deci dacă într-adevăr am fi folosit acest teren și am fi avut jucători de bătaie, de luptă, să jucăm cu pase lungi, faze fixe, dar, ar fi fost corect. Eu zic că am jucat fotbal cu toate echipele pe un astfel de teren. Și cu Voluntari am dominat, la fel și cu Rapid am avut posesie. Nu cred că suntem o echipă de bătaie, de luptă. De asta am ales sistemul 4-3-1-2, pentru că la mijloc avem jucători cu calitate, care știu să joace fotbal, sunt tehnici. Nu știm ce se va întâmpla la următorul joc pentru că se care că se va reface gazonul, nu știm cât timp va lua, aici e un mare dezavantaj, pentru că avem suporteri care încurajează echipa foarte mult.

Sunt soluții. Dacă vrei, se găsesc. În Spania, dacă nu ai un gazon foarte bun, nu mai primești un procent din banii de la televiziuni. Noi vă dăm bani pentru spectacol. La fel și în tribune, faceți ceva să vină oamenii. Dacă nu vin, e o problemă, la fel, nu vă mai dăm bani, pentru că voi trebuie să lucrați la partea asta. Nu putem să vă dăm o grămadă de bani și la meciuri, în Spania, televiziunile nici nu au voie să filmeze unde sunt tribunele goale. Sigur că atunci cluburile trebuie să ia măsuri, să fie credibile, transparente total și să aducă oameni la stadion. Și ca să faci spectacol, gazonul trebuie să arate impecabil, încă avem stadioanel frumoase, cochete, dar nu înțelegem că trebuie să avem în primul rând gazon”, a explicat Ioan Ovidiu Sabău.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -