Ilie Năstase: “Are o șansă la TAS. Noi, românii, ne grăbim, mai ales tovarășul ăsta comunist CTP, care a zis că e terminată. De unde știe el?”

Simona Halep a fost suspendată timp de 4 ani în cazul de dopaj, anuțul fiind făcut public de ITIA, instituția independentă responsabilă de gestionarea și administrarea antidoping în cadrul tenisului profesionist. Decizia poate fi atacată la TAS.

Ilie Năstase, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre decizia comunicată azi, și atrage atenția asupra duratei procesului, în opinia sa una inacceptabil de mare. Totodată, Năstase l-a atacat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a afirmat că Simona Halep își va încheia cariera odată cu suspendarea.

“Nu e o decizie definitivă, dar noi românii nu zicem că se poate ataca, zicem că i-a dat 4 ani suspendare, urât. Trebuie să explicăm exact că are o șansă la TAS, noi, românii, ne grăbim, mai ales tovarăsul ăsta comunist CTP, care a zis că e terminată. De unde știe el ce se întâmpl dacă face apel? El și cu Dragomir, ăștia doi sunt cei mai înțelepți oameni pe care îi avem în România. Se pricep la toate, la politică, la fotbal, la tenis, la rugby, cricket n-avem, că se pricepeau și la asta.

Sharapovei i-au dat un an, da, problema este că au judecat-o repede. Nu se spun motivele de ce a ținut așa mult judecata Simonei, un an și câteva săptămâni. Sunt de acord, 51 de probe le poți face în 51 de zile, una pe zi. La 2 zile, sunt 100 de zile, la 4 zile, sunt 200 de zile, dar nu 365 cât are un an.

Ea nu era singură, avea staff, maseur, nutriționist, trebuie să-i cheme și pe cei care au fost în staff să vorbească. Poate că știa ea ceva când a zis că e trădată, dacă a zis, înseamnă că ceva e adevărat

Mai blânzi nu (n.r.: dacă Halep era americancă), dar se grăbeau, nu dura atat, poate dura o săptămână maximum. Eu știu când m-au acuzat pe mine de rasism, m-am urcat cu domnul Țiriac în avion cu 2 avocați, ne-am dus peste ei și în 2 zile m-au judecat și au zis că cuvântul ăla nu e rasist. Aici e problema, nu ne spun motivele de ce a fost așa lung. 51 de probe le puteai face în câteva zile, nu? Sunt în tenis de atâția ani și n-am auzit de o suspendare de 4 ani niciodată. Haideți să așteptăm să facă apelul că degeaba ne dăm noi cu părerea, CTP și toată lumea. Eu nu-mi dau cu părerea, eu dacă aș fi în locul avocaților mâine aș face apel, nu în 21 de zile, mâine aș face. Mai ales că au privat-o de la muncă, nu contează că a făcut bani și are bani, dar să stai 1 an de zile să nu muncești și să nu primești o explicație, mi se pare aiurea”, a declarat Ilie Năstase.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -