Dorinel Munteanu: “Jucătorii se antrenează, joacă în străinatate, dar la echipa națională suntem ciuca bătăilor. E o problemă la nivelul precepției antrenorului”

Naționala României are parte de un debut slab în noua ediție de Liga Națiunilor, unde a înregistrat 2 înfrângeri, 1-0 cu Muntenegru, 2-0 cu Bosnia și Herțegovina, și doar o victorie, acasă, scor 1-0 cu Finlanda.

Dorinel Munteanu, jucătorul cu cele mai multe selecții sub tricolor, l-a criticat pe Edi Iordănescu, despre care spune că are o strategie care nu se bazează pe rezultate. Antrenorul de la Oțelul Galați crede că jucătorii nu sunt o problemă, ci modul în care selecționerul își pune ideile în practică.

“Modest, slab! 3 puncte din 3 meciuri este puțin. Acest 1-0 din Giulești m-a bucurat, greu cum a fost, cu șansă, cu neșansă, am câștigat. Pentru meciul de mâine avem totuși speranțe și îmi doresc să nu fie un joc spectaculos, dar să câștigăm. Cu 6 puncte din 4 meciuri mai suntem așa și așa, pentru că și alte echipe s-au încurcat între ele, așa că am fi în grafic.

Din capul locului spun că nu am nimic cu Edi Iordănescu. Sper să-și revină, cel mai important este rezultatul iar noi discutăm orice alte lucruri în afară de rezultate, de ceea m-a deranjat. Numai prin rezultate pozitive poți construi ceva. La fel, mi-am spus punctul de vedere privind situația lotului, de formarea unui grup. Trebuie să învețe, să nu fie supărat de critici pentru că nu o facem cu răutate. Eu consider că suntem peste echipele din grupă, mă bazez totuși pe calitatea jucătorilor.

Față de echipele cu care jucăm, eu cred că avem mult mai mulți jucători în străinătate. Cel puțin în italia avem 4-5. Se antrenează, joacă în străinătate, și când vin la echipa națională suntem ciuca bătăilor. Ne bate și Armenia și Muntenegru și așa mai departe. Cred că la nivelul jucătorilor nu e o problemă, ci la nivelul percepției antrenorului care conduce echipa națională. Nu poți să spui alte lucruri decât rezultatul în față. Noi vorbim de filozofie, de strategie, dar rezultate 0”, a spus Dorinel Munteanu, la Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -