Dorin Goian, marcatorul din singura victorie a României împotriva Olandei: “Eu am mare încredere că putem face surpriza”

Dorin Goian, cel care marca golul victoriei în 2007, într-un meci cu Olanda, de altfel și singurul succes al tricolorilor împotriva batavilor, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre meciul din optimile de finală ale EURO 2024.

Goian crede că Olanda nu mai este echipa de altă dată, iar România ar putea produce surpriza optimilor de finală.

E un sentiment frumos (n.r.: că se vorbește de golul său în poarta Olandei), înseamnă că n-am jucat fotbal chiar degeaba și dacă a rămas ceva în urma mea atunci bucuria este mare. Am mai spus-o, ca importanță este numărul 1.

Doamne ajută, sperăm! Eu am mare încredere în echipă și la cum am văzut jocurile din grupă și la momentul ăsta pe care îl avem acum, vibe foarte bun, eu am mare încredere că putem face surpriza. Plus că mi se pare că Olanda parcă nu mai e ce a fost cu ceva vreme în urmă și cred că îi putem bate.

Legat de tactică, sigur domnul Iordănescu i-a analizat și împreună cu staff-ul știu cel mai bine ce tactică trebuie abordată în acest joc. Nu știu cine va juca în banda dreaptă, dacă va fi Denis Man sau Ianis Hagi. Acolo, în benzi, se poate discuta cine ar fi mai în măsură să evolueze. Dar în rest eu n-al schimba nimic. Linia de fundași aceeași, mai puțin Bancu, dar Sorescu cred că poate să-l înlocuiască cu succes. La mijloc cei doi Marin, Răzvan și Marius plus Stanciu și Drăguș număr 9. Iar acolo, Man, Hagi, Mihăilă și Coman se vor lupta pentru cele 2 posturi”, a delcarat Goian.

România joacă astăzi, 2 iulie, contra Olandei, de la ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -