De ce a ajuns Moruțan la Galatasaray. Victor Becali: “Contează relația noastră. N-au pierdut bani cu niciun jucător român”

Victor Becali a dezvăluit, în direct, în cadrul emisiunii Execuții matinale, detaliile mutării lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray și motivele din spatele interesului turcilor pentru jucătorul român.

Impresarul spune că cei de la Galatasaray și-au schimbat politica de transferuri și sunt interesați de jucători tineri, de perspectivă, care nu au contracte foarte mari. Totodată, acesta a declarat că el, alături de Ioan Becali, au garantat pentru Moruțan prin prisma faptului că toți fotbaliștii impresariați de aceștia și aduși în Turcia au performat.

“Ei urmăresc jucători tineri. Contează relația, raportul pe care noi l-am avut, perfomanțele pe care le-au avut jucătorii pe care noi i-am dus acolo. N-au pierdut bani cu niciun jucător român. Cu Adrian Ilie au câștigat, cu Filipescu au câștigat, chiar și cu Bratu, cu Tamaș, n-au pierdut cu nimeni bani.

Jucători d-ăștia care sunt mai vedere au contracte foarte mari, pe bani foarte mulți, sume de transfer foarte mare și acum turcii vor să schimbe politica, adică cu jucători mai tineri. Să fim serioși, dacă luai un jucător din Italia, poate costa mai mult: alte rezultate, alte perfomanțe, alte participări în cupele europene. Nu mai plătești 3-4 milioane unui jucător, plătești 1 milion cu bonusuri și dacă joacă bine, contractele pot fi schimbate fără niciun fel de problemă. Asta e politica, au și un fair-play financiar impus de federație pe care nu-l pot depăși, altfel vor lua penalități. Eu zic ca este un lucru bun. În final ajungi ca Barcelona, trebuie să se aplice, finalul e același”, a spus Victor Becali.

Moruțan a mai avut o ofertă

Victor Becali a declarat că Olimpiu Moruțan a mai avut o ofertă din Danemarca, de la FC Copenhaga, dar consideră că Turcia a fost alegerea bună atât pentru fotbalist, cât și pentru FCSB.

“Moruțan a mai avut ofertă din Danemarca, de la Copenhaga. Eu nu știu de acea ofertă, nu eram noi implicați. Condițiile sunt altele pentru club și jucător, totuși Galatasaray este alt nume decât Copenhaga și, părerea mea, e și un alt stil de joc în Danemarca”, a explicat Victor Becali.

Întreaga discuție poate fi ascultată accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -